Općinsko vijeće usvojilo Odluku

Osnivanje Turističke zajednice Novi Travnik: Korak naprijed ka razvoju i promociji turizma

30.04.2024.
u 20:25

Općinsko vijeće Novog Travnika danas je usvojilo Odluku o osnivanju Turističke zajednice Novi Travnik.

Turistička zajednica Općine Novi Travnik osniva se radi razvoja i promocije turizma na području Općine, te gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske i druge turističke usluge ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom.

Prema Odluci koju je jednoglasno usvojilo Općinsko vijeće Novi Travnik na redovitoj sjednici, vidljivo je kako ciljevi Turističke zajednice Novog Travnika obuhvaćaju unapređenje cjelovite turističke ponude, podizanje kvalitete turističkih usluga i stvaranje prepoznatljivog turističkog ambijenta. Također, ciljevi uključuju i razvijanje svijesti o važnosti turizma, poticanje očuvanja okoliša te promociju turističkih proizvoda i infrastrukture na području Novog Travnika.

Stjepan Dujo, načelnik Općine Novi Travnik, iskazao je zahvalnost vijećnicima, što su jednoglasno prihvatili njegova nastojanja i prepoznali značaj osnivanja Turističke zajednice, vjerujući kako upravo ova institucija može osnažiti ponudu ovog kraja.

Pripremne radnje za osnivanje Turističke zajednice i sazivanje Osnivačke skupštine obavit će nadležne službe, a sukladno odredbama Zakona o turističkim zajednicama i promicanju turizma.

U Županiji Središnja Bosna aktivne su Turističke zajednice Jajca i Travnika. Općina Kreševo također je u procesu registracije.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije