Istražili smo turističke pogodnosti nekih od bisera Jadranske obale

Sukošan kod Zadra se probija u sami vrh mediteranske tradicije i luksuza

09.04.2024.
u 13:41

U sklopu trendova koji se oslikavaju kroz sve češći bijeg iz velikih gradova i pronalazak mira u manjim oazama, a osobito kada govorimo o Jadranskoj obali u susjednoj Republici Hrvatskoj, moguće je pronaći neke od povijesnih, kulturnih, ali i prirodnih bisera koji svojom ljepotom pariraju vrhunskim svjetskim destinacijama te pokazuju zbog čega se Mediteran, sa svojom tisućljetnom poviješću, nameće kao prostor na kojemu je moguće vrhunske lokacije za odmor duše i tijela.

Idealna pozicija
Sjeverna Dalmacija, odnosno prostor Zadarske županije, u posljednje vrijeme je sve privlačniji kada je riječ o lokacijama za stanovanje ili odmor. Općina Sukošan primjer je takvog prostora koji se svojim geografskim položajem, dovoljnom udaljenošću od gradske vreve, ali i dovoljnom blizinom za ispunjavanje svih svakodnevnih potreba, nameće kao destinacija koja ima značajan potencijal daljnjeg razvoja, ali i sve veće prepoznatljivosti na svjetski značajnim turističkim mapama. Sa svojih oko 3 tisuće stanovnika, općina Sukošan se nalazi 10 km jugoistočno od Zadra, a svojom pozicijom u prostranom zaljevu Zlatna luka, kao i dobrom prometnom povezanošću, sa Zadrom, dokaz je sinergije povijesne tradicije, ali i modernih rješenja, a dokaz tomu je i raznolikost gospodarstva koje danas uključuje turizam, ali i proizvodnju zdrave domaće hrane koja obogaćuju ukupnu ponudu, ali i omogućuje rast životnog standarda. Sukošan je upravo zbog bogatstva ponude sve veći mamac onima koji žele osjetiti i iskusiti čar iskonskog Mediterana, a pritom imati dostupne sve blagodati i prednosti života u 21. stoljeću.
 

Privlačnost i ponuda

Razvedena obala koja je karakteristika ovoga dijela Dalmacije prirodni je mamac i za nautičare koji su prepoznali pogodnosti lokacije, a kada se tomu dodaju i brojne plaže, spoj prirodnog i kulturnog blaga, ali i bogat program i raznovrsnost ponude, nije iznenađujuće što turisti imaju samo riječi hvale za ovo malo dalmatinsko mjesto. naravno, tomu doprinosi i blizina kulturno-povijesnih bisera poput Zadra i Šibenika, ali i blizina 5 Nacionalnih parkova i 2 Parka prirode.
A o privlačnosti mjesta dovoljno govore i nedavni podaci koji su se mogli pronaći na hrvatskim portalima. Naime, upravo se u Sukošanu nalazi najskuplji kvadrat stana u Zadarskoj županiji te iznosi 8339 eura, odnosno ukupno 2,16 milijuna eura. Radi se o luksuznom peterosobnom penthouseu površine 259 četvornih metara. Ponuda prati potražnju te je očekivati da Sukošan postane mjesto koje će svojim luksuzom asocirati na neka od mondenih ljetovališta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?