MOSTAR

'10. Bjelopoljski dani folklora' u povodu 76 godina postojanja KUD-a Bijelo Polje

31.07.2024.
u 17:24

Kulturna manifestacija Internacionalni festival folklora i sevdaha "10. Bjelopoljski dani folklora - Mostar 2024", održat će se u nedjelju, 4. kolovoza, na stadionu Osnovne škole "Bijelo Polje" kod Mostara od 20.30 sati u povodu obilježavanja 76 godina postojanja i rada Kulturno-umjetničkog društva (KUD) "Bijelo Polje".

KUD "Bijelo Polje" već po deseti put organizira ovu tradicionalnu manifestaciju na kojoj će biti oko 300 sudionika koji će pokazati folklorne kreacije rada svojih društva iz zemalja iz kojih dolaze.

"Radeći preko 76 godina na očuvanju i njegovanju tradicije kulture ovog kraja i regije Hercegovine, uspostavili smo suradnju sa srodnim društvima iz BiH kao i zemalja u okruženju, te samim tim obogaćujemo kulturu našeg Mostara i županije, ali i države BiH", priopćeno je iz KUD-a "Bijelo Polje".

Osim domaćina sudjeluju i kulturno umjetnička društva "Halisije" Kalesija, "Lukavac" Lukavac, "BZK Preporod" Gornji Vakuf, "Plamen" Zenica, "Podveležje", "Mladi metalac" Hadžići, te društva i folklorni ansambli iz Sjeverne Makedonije "Goce Markoski", "Cultural center of chidren Dures" iz Albanije i FA "Boroka" iz Rumunjske, članovi solističkog ansambla KUD-a "Bijelo Polje", Mustafa Omerika, Adi Mrgan i Sena Habibija, priopćili su organizatori.

Dodaju kako je pored izvođenja raznih koreografija, igara i pjesama, specijalnost programa i izbor "MISS Folklora 2024" gdje će žiri od predstavnika svih sudionika izabrati najljepše i dodijeliti diplome i skromne poklone, a dodatna vrijednost ovog festivala je praćenje dugogodišnjeg rada pojedinih kulturnih i javnih radnika u folkloru i dodjela priznanja "MIMAR folklornog stvaralaštva 2024". Ove godine njih šest će dobiti ovo priznanje.

Događaj se organizira u suradnji s direkcijom "Mostarskog ljeta 2024" i pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a i Ministarstvom kulture i sporta Federacije BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije