UŠUTKAO KRITIČARE VATRENIH

Capello upozorava Italiju: 'Hrvatska je najgori mogući protivnik na Euru, evo odakle dolazi najveća opasnost'

Fabio Capello
Mike Egerton/PIXSELL
22.06.2024.
u 13:09

"Do plasmana u osminu finala dijeli nas jedan bod i utakmica protiv Hrvatske daje nam šansu za iskupljenje. Možemo reagirati", napisao je Capello u svojoj kolumni za La Gazzetta dello Sport.

Bivši talijanski izbornik Fabio Capello upozorio je Italiju da je Hrvatska "najgori mogući protivnik" za njih u posljednjoj utakmici grupne faze Europskog prvenstva. Italija se, naime, priprema za okršaj s vatrenima nakon što je u četvrtak izgubila od Španjolske 0:1, a na početku prvenstva slavila protiv Albanije 2:1.

Pobjeda ili remi protiv Hrvatske u ponedjeljak bit će dovoljni za plasman u osminu finala, a njihov izbornik Spalletti razmišlja o nekim promjenama u početnih 11. "Do plasmana u osminu finala dijeli nas jedan bod i utakmica protiv Hrvatske daje nam šansu za iskupljenje. Možemo reagirati", napisao je Capello u svojoj kolumni za La Gazzetta dello Sport.

Spalletti je nakon utakmice sa Španjolskom rekao da su igrači Italije vjerojatno bili preumorni nakon pobjede od 2:1 nad Albanijom u svom debiju na Euru 2024. "Italija je izgledala iscrpljeno jer su protivnici bili vrhunski u svemu", istaknuo je bivši šef Reala, Milana, Rome, Juventusa i engleske reprzentacije.

"Nisu imali lošu kontrolu lopte; nevjerojatno su brzo prebacivali loptu. Bila je to lekcija za Azzurre, ali moramo priznati vrijednost protivnika. Ova španjolska momčad nalazi se u prvom redu za osvajanje Eura. Iskreno, i ja sam bio iznenađen. Znao sam da imaju kvalitetu, pokazali su to protiv Hrvatske, ali protiv Italije su bili još brži", kazao je.

Objasnio je potom tehničku kvalitetu Španjolske i Italije, naglašavajući da je trenirao u Madridu i da dobro zna kako se igra nogomet u Španjolskoj. "Mnogi vide Guardiolu kao svoj uzor u Italiji, ali Guardiolu od prije deset godina. Pep je evoluirao. Ova zbrka dovela je do današnjih ograničenja. Naši nogometaši nikada ne preuzimaju odgovornost kada je u pitanju odigravanje lopte ili dribling protivnika. Zamijenili smo igranje dobrog nogometa sa sterilnim posjedom lopte. Dobar nogomet je ono što Španjolska trenutno radi", smatra Capello.

Hrvatski kapetan Luka Modrić već je upozorio Italiju da će njegova reprezentacija u ponedjeljak igrati bez straha, a isto osjeća i Capello. "Mnogi kažu da je to reprezentacija na završetku svog ciklusa. Znate li što ja vidim umjesto toga? Vidim prvake stisnute uza zid, a to su najgori mogući protivnici. Hrvatska nije slučajno suparnik koji nas povijesno muči. Opasnost dolazi iz sredine. Modrić, Brozović, Kovačić. Možda nisu tako brzi kao Španjolci, ali su tehnički jednako sposobni. Zato nam treba nacionalna momčad koja će učiti iz grešaka napravljenih protiv Španjolske. Jedinstvena i usmjerena grupa", piše Capello, dodajući da Italije treba izaći na teren kako bi pobijedila.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije