BOĆANJE

Gruđani odlučuju o naslovu prvaka BiH, Pirova pobjeda boćara Bure

20.06.2024.
u 15:14

"Svecima" iz Gorice u velikome je općinskom i susjedskom derbiju, koji je na rasporedu u nedjelju, 23. lipnja, potrebna pobjeda, dok branitelju naslova Grudama odgovara i neriješen rezultat

Aktualni prvak Grude ili izazivač iz susjedne Gorice, ekipa Svetog Stipana, u međusobnome će ogledu odlučiti o naslovu boćarskoga prvaka Bosne i Hercegovine.

Ključni poeni

Naime, Gruđani su u velikom stilu nadigrali Čapljinu, koja u ligaškome dijelu sezone nije znala za neuspjeh, i to s visokih 19:3. Jedinu pobjedu za Čapljince izborio je nekadašnji reprezentativac Ante Juka, koji je u disciplini precizno izbijanje ostvario zavidnih 20 poena, što je ujedno i najbolji rezultat petog kola u toj disciplini.

Posuška Bura, koja je loše startala u Ligi za prvaka, popravila je formu i u petom kolu stigla do ukupno druge pobjede. Neočekivana "žrtva" bili su "sveci" iz Gorice, koji su poraženi s 14:8. Ključni igrači Bure, kapetan Mate Grubišić i Vlado Sentić, ostvarili su uvjerljive pobjede na startu u igrama pojedinac - klasično.

Grubišić je dobio Tihomira Grizelja s rezultatom 13:6, dok je Vlado Sentić nadigrao Filipa Divića s 13:2. Pobjedu za domaće ostvarila je i trojka u sastavu Ferdo Oreč/Ante Nenadić/Tomislav Crnogoraca koji su s 13:8 nadigrali gostujuću kombinaciju Damir Galić/Hrvoje Grubišić/Ivan Galić.

Jedinu pobjedu za "svece" izborio je par Frano Galić/Mate Ćorluka protiv Joze Budimira i Ante Jovića, bilo je 13:5. Uglavnom, nakon prve "ture" domaći su imali uvjerljivih 6:2. Dojam je da je ključne poene za Buru osvojio Vlado Sentić, koji je u preciznom izbijanju dobio Veselka Biška s 13:9. U ostalim dvjema tehničkim disciplinama Goričani su opravdali ulogu favorita. Mate Ćorluka i Filip Divić s 33:12 nadigrali su domaće adute Vinka i Matu Grubišića.

Prema očekivanju, Mate Ćorluka je u brzinskom izbijanju s rezultatom 26:15 pobijedio Vinka Grubišića. Međutim, zahvaljujući Sentićevoj pobjedi u preciznome izbijanju, Bura je uoči posljednje "ture" zadržala prednost od 8:6. Ante Nenadić je u, uvjetno rečeno, trećoj trećini utakmice zaustavio pohod Mate Ćorluke, koji je prethodno nanizao tri pobjede i u "pojedincu" ostvario uvjerljivih 13:1.

Obol pobjedi dali su parovi Mate Grubišić/Ante Jović te Vlado Sentić/Jozo Budimir, koji su nadigrali Tihomira Grizelja i Damira Galića s 8:5, odnosno Veselka Bišku i Filipa Divića s 8:4.

Jedine poene u trećoj turi za "svece" izborili su Frano Galić i Hrvoje Grubišić, koji su s 13:3 pobijedili domaću postavu I. Grubišić/Crnogorac. Bilo je 3:13 za gostujuću kombinaciju. Valja istaknuti kako je to bila Pirova pobjeda posuške Bure, kojoj je uspjeh u meču donio samo prestiž jer zbog slabih rezultata u prvim trima kolima Lige za boćarskoga prvaka BiH ni pobjeda u posljednjem kolu protiv, zbog bolesti nekolicine igrača, oslabljene Čapljine ne može donijeti naslov. Naime, i Grude i Sv. Stipan imaju bolji međusobni količnik.

Za vikend posljednje kolo

Rezultati 5. kola boćarske Lige za prvaka, Grude: Grude – Čapljina 19:3; Posušje: Bura – Sveti Stipan 14:8.

Trenutačni poredak: 1. Grude 6; 2. Sv. Stipan 6; 3. Bura 5; 4. Čapljina 3 boda.

Parovi posljednjeg, 6. kola, Čapljina: Čapljina – Bura (subota, 22. lipnja), Grude: Sv. Stipan – Grude (nedjelja, 23. lipnja).

Dakle, utakmica između klubova iz grudske općine Gruda i Sv. Stipana iz Gorice odlučit će o prvaku BiH u boćanju. "Svecima" je u velikom derbiju potreba pobjeda, dok branitelju naslova Grudama odgovara i neriješen rezultat.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije