SEZONA 2024/2025

Mario Ivanković s Plemićima počeo pripreme za novu sezonu: Ambicije ostaju dvostruka kruna u BiH i maksimum u Europi

hšk zrinjski, Plemići
Foto: HŠK Zrinjski
20.06.2024.
u 20:53

Sezona je nova, ali ambicije ostaju nepromijenjene, dakle borba za dvostruku krunu na domaćoj sceni i maksimum koji se može u Europi, koliko god put prema skupnoj fazi sada izgledao teže nego u prethodnoj sezoni, izjavio je Ivanković.

Nogometaši Zrinjskog danas su počeli pripreme za novu sezonu, koja za Plemiće počinje 25. srpnja prvom utakmicom drugog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu.

Stručni stožer na čelu s novim glavnim trenerom Marijem Ivankovićem u 18.30 sati okupio je momčad na prozivci kojoj je prisustvovalo 27 igrača, a odmah nakon toga na glavnom terenu stadiona HŠK Zrinjski odrađen je prvi trening na kojem su treneri radili s 26 igrača na koje se računa na startu priprema, piše hskzrinjski.ba.

– Prije svega hvala Upravi na ukazanom povjerenju. Velika čast i obveza, a na meni i mojim asistentima je da kvalitetnim radom i podrškom cijelog kluba opravdamo ukazano povjerenje. Sezona je nova, ali ambicije ostaju nepromijenjene, dakle borba za dvostruku krunu na domaćoj sceni i maksimum koji se može u Europi, koliko god put prema skupnoj fazi sada izgledao teže nego u prethodnoj sezoni, izjavio je Ivanković.

U odnosu na kadar koji je zaključio prethodnu sezonu pripreme sa Zrinjskim počela su četvorica novih igrača – povratnici s posudba Luka Pršlja i Antonio Prskalo, zatim dojučerašnji junior Amir Duraković te još jedan povratnik – David Čamber, 19-godišnji krilni napadač koji se u Zrinjski vraća nakon tri godine i transfera u Venezia FC, a koji je u proteklih godinu dana bio igrač HNK Rijeka.

– Nismo napravili puno promjena, jer imamo kvalitetan kadar koji je već sada dobro pokriven na svim pozicijama. Kadar za sljedeću sezonu još nije zaključen, ali do odlaska na pripreme u Sveti Martin na Muri sigurno ćemo puno toga iskristalizirati, dodao je Ivanković.

 

Foto: HŠK Zrinjski

 

Uoči prozivke od igrača i suradnika oprostio se sada već bivši trener Željko Petrović s kojim je danas potpisan sporazumni raskid ugovora, nakon čega su na startu priprema za novu sezonu igrače pozdravili članovi Uprave na čelu s predsjednikom Denisom Lasićem.

Od igrača koji su prisustvovali prozivci nije trenirao samo kapetan Nemanja Bilbija, koji se opravlja od operacije koljena, a iz istog razloga današnje okupljanje propustio je i Petar Mišić, koji je proljetni dio sezone proveo na posudbi u NK Široki Brijeg.

Podsjetimo, Plemići će uvodni dio priprema odraditi u Mostaru, dok će 30. lipnja otputovati u Sveti Martin na Muri, gdje će se zadržati do 12. srpnja.

POPIS IGRAČA

Anis Sefo, Goran Karačić, Marko Marić, Luka Pršlja, Josip Ćorluka, Kerim Memija, Hrvoje Barišić, Slobodan Jakovljević, Toni Šunjić, Marin Magdić, Amir Duraković, Sebastian Corda, Mario Tičinović, Tomislav Kiš, Tarik Ramić, Antonio Ivančić, Igor Savić, Filip Bradarić, Antonio Prskalo, Marko Kozina, Matija Malekinušić, Mario Ćuže, Besart Abdurahimi, David Čamber, Nardin Mulahusejnović, Franko Sabljić, Nemanja Bilbija

STRUČNI STOŽER

Novom glavnom treneru Mariju Ivankoviću u radu će asistirati Nenad Gagro (pomoćni trener), Romeo Mitrović (trener vratara), Marko Čavka (kondicijski trener) i Marin Jovanović (videoanalitičar), koji su bili dio i prethodnog stručnog stožera, dok je Ivanković u svoj stožer priključio i dvojicu trenera iz Škole nogometa – Dubravka Orlovića, koji je s pionirima i kadetima Zrinjskog osvajao naslov prvaka BiH te Darka Škobića, koji je imenovan drugim kondicijskim trenerom.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije