ŽIVE SVOJ SAN

Milijarder nagradio čudesne Gruzijce. Ako pobjede Španjolsku obećao im je astronomski iznos

Gruzija
BERNADETT SZABO/REUTERS
27.06.2024.
u 20:00

Stranka Gruzijski san je u priopćenu objavila da njihov osnivač i bivši predsjednik čestita momčadi, koju navijači nazivaju "Križari" te da je obećao novac iz svoje dobrotvorne zaklade kao priznanje za "povijesnu pobjedu iz snova"

Nogometna reprezentacija Gruzije napravila je senzaciju na Europskome prvenstvu u Njemačkoj i pobjedom u trećem kolu grupne faze protiv Portugala (2:0) izborila plasman u osminu finala velikog natjecanja. U grupi su izgubili od Turske (3:1), a nevjerojatnom igrom svoga vratara Giorgija Mamardashvilija izborili su se za remi s Češkom. U posljednjoj je utakmici Mamardashvili također održao svoju mrežu sigurnom, dok su se Khvicha Kvaratskhelia i Georges Mikautadze golovima pobrinuli za osvajanje sva tri boda.

Nakon ove senzacije osnivač gruzijske vladajuće stranke "Gruzijski san", bivši premijer i biznismen i multi-milijarder Bidzina Ivanishvili objavio je da će nacionalnoj momčadi donirati 30 milijuna Larija (oko 10 milijuna eura). Gruzija se kao debitant na velikome natjecanju uspjela plasirati u nokaut fazu natjecanja.

Stranka Gruzijski san je u priopćenu objavila da njihov osnivač i bivši predsjednik čestita momčadi, koju navijači nazivaju "Križari" te da je obećao novac iz svoje dobrotvorne zaklade kao priznanje za "povijesnu pobjedu iz snova". Obećao je još 30 milijuna eura ako Gruzija u nedjelju u osmini finala svlada Španjolsku. Premda to djeluje vrlo teško, Gruzijci će se ipak nadati čudu i sanjati velike stvari.

Podsjetimo, u osminu finala plasirale su se po dvije najbolje momčadi iz svake skupine te četiri najuspješnije trećeplasirane momčadi. U svojoj je skupini to s četiri boda bila Gruzija, a u to društvo spadaju još Slovačka, Nizozemska i Slovenija. Španjolska se plasirala pobjednom u skupini B gdje je za sobom ostavila Italiju, Hrvatsku i Albaniju.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije