večeras susret s Vitorijom

Može li Zrinjski ponoviti prošlogodišnji uspjeh u Europi?

zrinjski
Foto: HŠK Zrinjski
1/2
21.08.2024.
u 08:58

Da bi „plemići“ ponovili prošlogodišnji uspjeh i plasirali se u grupnu fazu tog europskog natjecanja morat će preskočiti posljednju prepreku – Vitoriju, koja je impresivno otvorila novu sezonu.

Nogometaši Zrinjskog večeras će u Guimaraesu odmjeriti snage s portugalskim Vitorijom u prvom susretu play-off runde Uefine Konferencijske lige.

Da bi „plemići“ ponovili prošlogodišnji uspjeh i plasirali se u grupnu fazu tog europskog natjecanja morat će preskočiti posljednju prepreku – Vitoriju, koja je impresivno otvorila novu sezonu.

Momčad Ruija Borgesa u šest službenih nastupa u novoj sezoni upisala je isto toliko pobjede, bez primljenog pogotka.

Borges je uoči ogleda s Mostarcima izjavio kako očekuje tešku utakmicu, ali i pobjedu svoje momčadi.

- Ne mogu puno reći o Zrinjskom. Znam da će biti teško jer će se sučeliti dvije momčadi koje su se našle u play-offu i pod svaku cijenu žele u skupine. Sigurno nas čeka teška utakmica protiv ekipe koja je prošle sezone igrala Ligu prvaka, koja je kod kuće remizirala protiv Aston Ville. Ali zapravo ne znam previše o njima. Znam samo da će sigurno dati sve od sebe da se plasiraju u skupinu. A i oni moraju razumjeti da i mi pod svaku cijenu želimo isto – poručio je Borges.

Trener Zrinjskog Mario Ivanković svjestan je težine izazova pred kojim se nalazi:

- Čeka nas najteži protivnik, iako ne treba podcjenjivati snagu Brava i Boteva, protiv kojih smo pokazali našu kvalitetu i zasluženo prošli dalje. Susret s Vitoriom je šlag na tortu, utakmica u kojoj možemo dobiti najviše kroz najteži put. Nemam što izgubiti i nemamo razloga ne pružiti pravi otpor i doći do dobrog rezultata u Portugalu. I zašto se ne nadati? Uzvrat je kući, pred punim stadionom.

U redove Zrinjskog nakon lakše ozljede vraća se Slobodan Jakovljević, dok će zbog ozljede susret s Portugalcima propustiti Josip Ćorluka. Ivanković neće moći računati ni na rezervnog vratara Gorana Karačića, koji u Portugal nije otputovao zbog viroze.

Utakmica Vitoria – Zrinjski igra se večeras od 18:45 sati, a uzvrat je na rasporedu u četvrtak, 29. kolovoza, u 20 sati.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije