Nova bomba s Poljuda: Kalinić krenuo po Džeku!

Edin Džeko
X.com
13.06.2024.
u 12:16

Hajdukov sportski direktor Nikola Kalinić pokušava dovesti Edina Džeku (38) u Hajduk. Informacija je potvrđena Indexu, doznajemo od izvora bliskih klubu. Kalinić je kontaktirao centarfora BiH i pokušava ga nagovoriti na dolazak u splitski klub. Nije poznato u kojoj je fazi operacija, no Kalinić je ozbiljan u namjeri da dovede napadača Fenerbahčea.

Džeko ima još godinu dana ugovora u Turskoj

Džeko je od prošloga ljeta igrač turskog velikana, s kojim ima ugovor do konca lipnja 2025. godine. Minule je sezone u 46 nastupa zabio 25 golova te deset puta asistirao kroz 3288 minuta igre. Džeko je jedan od najboljih europskih napadača posljednjih 15-ak godina. Igrao je za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.

S Kalinićem je igrao u Romi

Za Romu je igrao od 2015. do 2021. godine, a ondje je igrao s Kalinićem. Bivši hrvatski reprezentativac bio je član rimskog kluba u sezoni 2019./2020., kada je igrao na posudbi iz Atletico Madrida. Kalinić je za Romu u 19 nastupa upisao pet golova i dvije asistencije. Poznata je i Džekina naklonost prema Hajduku. Naime, njegov najbolji prijatelj je Senijad Ibričić, veliki miljenik Torcide. Džeko također ima poveznicu s Hrvatskom tako što je u Dubrovniku vlasnik restorana, a Ibričić je prije dvije godine ovako govorio:

Ibričić prije dvije godine: Sve je moguće...

"Pa nas se povezuje zbog prijateljstva. Osim toga, Edin je često u Dalmaciji, pa ga navijači često sretnu i zovu. Ja, iskreno, i kao navijač, ali i njegov prijatelj, volio bih da zaigra za naš Hajduk. Ali opet, u ovom trenutku to nije realno. No, tko zna što se može dogoditi u skorije vrijeme."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije