Novi ciklus priprema

Plemići od danas opet u pogonu, potrebni mladi igrači i svježa krv

storyeditor/2024-06-18/zri.png
19.06.2024.
u 15:47

Zrinjski je ovog ljeta imao malo dulji odmor, no sad je vrijeme za pripreme. Od 19. lipnja pa do 25. srpnja, odnosno prve europske utakmice, planirano je odigravanje pet kontrolnih susreta

Nogometaši Zrinjskog danas bi trebali ući u novi ciklus priprema. Plemići polako pale motore za novu sezonu, a u taboru mostarske momčadi već se ovog ljeta nadaju novom ludilu na europskoj sceni, piše Večernji list BiH.

"Generalka" protiv Želje

Zrinjski je ovog ljeta imao malo dulji odmor, no sad je vrijeme za pripreme. Naime, Plemići će u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu igrati od 2. pretkola, pa je i to nogometašima donijelo koji dan odmora više. Ipak, vrijeme za odmor je gotovo, sada slijedi novi težak ciklus.

Mostarski je klub objavio plan priprema. Od 19. lipnja pa do 25. srpnja, odnosno prve europske utakmice, planirano je odigravanje pet kontrolnih susreta. Uvodni dio priprema Zrinjski će odraditi u Mostaru, gdje će 28. lipnja ugostiti KF Vllaznia, albansku momčad koja se priprema za nastup u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Od 30. lipnja do 12. srpnja Plemići će biti u Svetom Martinu na Muri. Tamo imaju tri provjere, 4. srpnja protiv zagrebačke Lokomotive, 8. srpnja protiv FC Zorya (Ukrajina), dok će 12. srpnja Zrinjski igrati kod Slaven Belupa. Završni dio priprema Zrinjski će raditi u Mostaru, "generalka" 18. srpnja planirana je protiv Željezničara. Redom će Mostarci igrati protiv zanimljivih protivnika.

Od prvog dana priprema Zrinjski će puno raditi na igračkoj križaljci. Krenimo od gola. Vratar Marko Marić navodno je već neko vrijeme zanimljiv Werderu iz Bremena, njemačkom bundesligašu. Riječ je o sjajnom vrataru, kojem je njemački jezik, praktički, materinski (rodio se u Beču), a takav mogući transfer sigurno bi priželjkivali u Zrinjskom. Zrinjski ima još Gorana Karačića, također sjajnog vratara, pa tu ne bi bilo velikih problema. Zrinjski se zahvalio Antoniju Soldi, veteranu koji je bio dugi niz godina u klubu. U konkurenciji je i mladi Sefo. Nositelji igre iz prošle sezone na stoperskim pozicijama (Jakovljević, Barišić i Šunjić) sada će vjerojatno ići u drugi plan, prednost bi trebao imati mlađi Magdić i još netko... Zrinjskom je navodno zanimljiv stoper Maks Juraj Čelić iz Borca, a ako bi on pak došao, na tim bi se mjestima konkurencija jako zaoštrila. S Jakovljevićem će se vjerojatno pronaći dogovor oko produljenja ugovora, ali jasno je kako vrijeme nije na njegovoj i Barišićevoj strani. Njihov vršnjak je manje-više i Šunjić, ali on u tjelesnom smislu ipak nekako puno bolje odolijeva tome nego kolege. Riječ je o igraču s više razine, koji posebno dominira fizikalijama i iskustvom. Svi spomenuti stariji igrači skloniji su ozljedama nego prije, ali to ne znači kako nemaju kvalitetu izboriti se za mjesto u momčadi. Na bokovima Zrinjski ima solidna rješenja, tu su Ćorluka, Memija, Tičinović (koji igra više pozicija). Veću minutažu napadat će i mladi Brekalo, ali još uvijek nije jasan Cordin status, koji je dosta igrao, ali nije to bio igrač koji je Zrinjskom donio razinu više. U veznom redu će Zrinjskom trebati možda i najviše svježe krvi. Zlomisliću se klub već zahvalio. Nejasan je status Ilinkovića, u Zrinjskom bi ga vjerojatno željeli nekako zadržati. Mladi Ramić tu je siguran najviše zbog toga što je to igrač zaštićenog godišta, dok su u konkurenciji još Bradarić, Savić, Ivančić i Lukanić. Zrinjski je navodno već pripremio jedno pojačanje za vezni red, prvi dan priprema mogao bi dati odgovor o kojem je igraču riječ. Što se tiče Kiša, on je produljio ugovor, a riječ je o igraču koji je prošle sezone najviše igrao u veznom redu. Njega sada možemo očekivati u vrhu napada, tim više što u konkurenciji u prvom dijelu sezone nema golgetera i kapetana momčadi Bilbije. Od napadača tu je još Mulahusejnović, kao i mladi Sabljić, ali sigurni smo kako će Zrinjski za vrh napada tražiti pojačanje. Prostora su Mostarci već napravili na krilima, tu više u konkurenciji nisu Hrvanović i Jukić. Inozemnom tržištu je zanimljiv Ćuže. Njega bi, navodno, rado htjela dovesti Legia iz Varšave, barem tako tvrde kolege novinari iz Poljske. Puno više se prostora tu otvara Abdurahimiju, ali na krilima će se Zrinjski, bez obzira na sve, sigurno još pojačati. Mostarci bi navodno željeli dovesti Rozića iz Posušja, sjajnog U21 igrača. Zrinjski je sada na razini da može platiti njegovu odštetnu klauzulu.

Nikoga ne otpisivati

Zrinjskom svakako treba svježe krvi na novim pripremama. Mostarci jednostavno moraju dobiti novu energiju, prije svega mlade igrače željne dokazivanja. Plemićka momčad u ovom trenutku ima previše onih iskusnih nogometaša, igrača čije je najbolje vrijeme prošlo, koji su skloniji ozljedama. Ipak, nije fer nikoga otpisivati na početku priprema. Mostarce čeka zanimljivo razdoblje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije