Sosu Ajax prebacio u mladu momčad?! Jasno je što žele poručiti vatrenom

borna sosa
30.07.2024.
u 07:36

Nizozemski mediji pišu kako je tamošnji velikan Ajax otpisao hrvatskog nogometnog reprezentativca Bornu Sosu. Kako navodi Voetbal International, hrvatski branič bit će prebačen u mladu momčad zajedno s  Benjaminom Tahirovićem, Silvanom Vosom i Owenom Wijndalom, a tijekom ljetnog roka klub će ih nastojati prodati.

"Ajax im time želi poručiti da za njih nema budućnosti u klubu", piše nizozemski medij. Nekadašnji prvak želi osloboditi mjesto za nove igrače koji bi mogli pojačati momčad, a obzirom na iznimne rezultatske, a posljedično i financijske probleme u kojima su se našli nakon prošle sezone, primorani su rješavati se svih igrača u koje nisu sigurni. Pomalo očekivano, jedan od tih je i hrvatski reprezentativac koji se nije najbolje snašao, a nije imao niti pregršt prilika da se uskladi s klubom.

Sosa je u Amsterdam stigao prošle godine iz Stuttgarta. Kako je spomenuto Ajax će prošlu sezonu nastojati što prije zaboraviti. Nakon katastrofalnog početka sezone u domaćem prvenstvu, uspjeli su se donekle posložiti pa završiti na petome mjestu. Također, ispali su iz grupne faze Europa lige, a zatim i iz nokaut faze Konferencijske lige. Čitava stvar izazvala je nezadovoljstvo kod navijača, a u žrvanj loše atmosfere progutani su bili Sosa, Josip Šutalo i Jakov Medić.

Sosin ugovor vrijedi do 2028. godine, no sve je izvjesnije da ga neće odraditi do kraja. Njemački Ligainsaider piše kako je za njega zainteresirana Borussia Dortmund, a uključila se i Italija, točnije prošlosezonski pobjednici Europa lige, Atalanta. Prema pisanju Transfermarkta Sosina trenutna tržišna vrijednost iznosi 7 i pol milijuna eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije