pretvara se u multifunkcionalni sportski centar

Stadion u Konjicu dobiva reflektore, nove tribine, veći parking...

24.06.2024.
u 08:20

Osim reflektorske rasvjete u planu je izgradnja nove tribine, koja bi u cjelosti bila natkrivena, a koja bi se nalazila na jugoistočnoj strani stadiona, nasuprot postojeće tribine.

U namjeri da Gradski stadion pretvori u multifunkcionalni sportski centar, koji će zadovoljiti sve tehničke zahtjeve za održavanje službenih utakmica nacionalnih selekcija i ostalih značajnih sportskih i kulturnih događaja, Grad Konjic trenutno uz podršku viših razina vlasti, provodi opsežne radove na izgradnji reflektorske rasvjete na Gradskom stadionu u Konjicu, a sve kako bi se stekli uvjeti da FK Igman Konjic utakmice Premier lige igra u noćnim terminima u Konjicu.

Osim reflektorske rasvjete u planu je izgradnja nove tribine, koja bi u cjelosti bila natkrivena, a koja bi se nalazila na jugoistočnoj strani stadiona, nasuprot postojeće tribine.

 

 

Također u planu je i etažno proširenje platoa za parking pored Gradskog stadiona, gdje bi postojeći parking prostor dobio tri nove etaže, kao i novi raspored parkiranja automobila, koji bi znatno povećao broj parking mjesta na toj lokaciji, piše Klix.ba.

Izmjenom i dopunom Regulacijskog plana "Gradac", koji obuhvaća i kompleks Gradskog stadiona, predviđen je objekt, koji bi bio smješten u produžetku postojeće tribine unutar Gradskog stadiona u Konjicu, s namjenom da zadovolji potrebe igrača i službenih osoba.

Opredjeljenje Grada Konjica jeste, realizacijom navedenih planiranih aktivnosti, između ostalog stvoriti kvalitetne uvjete za odigravanje službenih utakmica nacionalnih selekcija Bosne i Hercegovine, ali i biti dobar domaćin.

 

 

U tom cilju stvorila se želja i potreba da se, nakon što se okončaju spomenuti radovi, pristupi izgradnji pomoćnog terena s hibridnim travnjakom u partnerstvu sa Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine.

Paralelno s ovim projektom Grad Konjic realizira i projekt "Uređenje partera u naselju Kolonija - Soliteri" na lijevoj obali rijeke Neretve, u sklopu kojeg je planirana igradnja pješačkog mosta, kojim bi se omogućio direktan pristup Gradskom stadionu i olašalo sportistima, rekreativcima i svim posjetiteljima dolazak na ovaj sportski kompleks.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije