EURO 2024.

Vatreni dalje mogu i s remijem, dva boda put su ka osmini finala, evo što se mora poklopiti za to

Hrvatska
Marko Lukunic/PIXSELL
20.06.2024.
u 18:37

Izgubi li Albanija od Španjolske u zadnjem kolu, a Hrvatska remizira s Talijanima, dalje prolaze četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, što znači da dvije moraju biti lošije od Hrvatske u tom poretku

Hrvatska nogometna reprezentacija malo si je zakomplicirala život na Euru u Njemačkoj. Nakon poraza od Španjolske (0:3) pa remija s Albanijom (2:2) ima samo jedan bod i posljednja je u skupini B. 

No, kako se piše još od kraja utakmice s Albancima, ništa još nije izgubljeno. I uistinu je tako. Vrlo će im biti bitna večerašnja utakmica Španjolske i Italije (21 sat) čiji tijek možete pratiti uživo na portalu Večernjeg lista. Dat će taj susret neke naznake, a ako ništa drugo, pokazat će igru Talijana koji su im sljedeći protivnici. 

Bilo kako bilo, vratimo se na vatrene koji i dalje mogu uloviti osminu finala. Kalkulacije su jasne, ako Hrvatska pobijedi Italiju u ponedjeljak, vrlo vjerojatno će proći dalje. Dogodili li se pak priča iz Hamburga i uzmemo li samo bod, također postoji šansa za prolazak. Naravno, u cijeloj priči Albanija mora biti iz njih na tablici, znači četvrta, a taj scenarij dogodit će se ako izgubi od furije u posljednjem kolu. U tom slučaju, ostala bi na jednom bodu, a Hrvatska bi imala dva osvojena (remizira li s Talijanima).

Kvaka je u tome da dalje prolaze četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, što znači da dvije reprezentacije moraju biti lošije od Hrvatske u tom poretku. Sve će biti mnogo jasnije kada se finišira drugo kolo (u subotu) na Euru pa se vidi kako stoji koja skupina i što je potrebno za dalje.

Podsjetimo, Njemačka je trenutačno jedina reprezentacija koja je već osigurala nokaut fazu. Dodajmo da Hrvatska protiv Italije igra u ponedjeljak, kada se sastaju i Španjolska i Albanija.  

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije