NA PLUS 40

Ogromne vrućine u Srbiji, ženi propala štikla u užareni asfalt: 'Osjećaj kao da je blato'

Pixsell/screenshot X
19.06.2024.
u 19:25

Toplinski val koji je zahvatio Srbiju doveo je do ekstremnih uvjeta, posebno u urbanim sredinama.

Vrućine u Srbiji dosegnule su gotovo 40°C, donoseći ekstremne uvjete za građane. Mnogi bore s visokim temperaturama, a jedna žena opisala je svoje iskustvo koje najbolje ilustrira kako je stanje na terenu. 

"Samo osjetim kako mi upada štikla, jako je vruće", napisala je žena koja se danas zatekla vani po najvećoj vrućini. Iako su meteorolozi sa svih strana upozoravali na visoke temperature, a liječnici savjetovali da se ne izlazi vani, ova žena nije imala izbora. Našla se na užarenom beogradskom asfaltu.

Vruće je diljem Srbije, ali u velikim gradovima osjećaj je još gori. Hlada nema, promet je gušći, a ako se zateknete u gradskom prijevozu kao ova žena, spasa vam nema. Naime, kako je napisala, trolejbus u kojem se vozila pokvario se između dvije stanice, pa su putnici morali pješačiti. "Unutra nas je bilo 150", napisala je, dajući do znanja da je bila ogromna gužva, a sigurni smo i dodatna toplina, piše Telegraf

 

 

Kada je izašla iz prijevoza, osjetila je da joj se asfalt doslovno topi pod nogama. Njezina štikla pravila je rupe po putu i ostavljala tragove za sobom, kao da je u pitanju blato, a ne asfalt.

Toplinski val koji je zahvatio Srbiju doveo je do ekstremnih uvjeta, posebno u urbanim sredinama. Liječnici i dalje apeliraju na građane da ostanu u zatvorenim prostorima tijekom najtoplijeg dijela dana, piju dovoljno tekućine i izbjegavaju naporne fizičke aktivnosti na otvorenom,  piše Telegraf

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije