CARACAS

Prosvjedi u Venecueli protiv Madura se šire, oporba tvrdi da ima dokaz o pobjedi na izborima

30.07.2024.
u 11:42

Venecuelanska oporba saopćila je da ima dokaz o prebrojavanju glasova da je pobijedila na izborima, dok su širom zemlje izbili protuvladini prosvjedi, a policija je ispalila suzavac kako bi rastjerala demonstrante u glavnom gradu Caracasu.

Demonstranti su izašli na ulice nakon što je Nicolás Maduro proglašen pobjednikom spornih izbora, uključujući i u blizini predsjedničke palače Miraflores u Caracasu.

Mnogi su organizirali "cacerolazo" demonstracije širom zemlje - tradicionalni latinoamerički prosvjed u kojem ljudi lupaju loncima i tavama. Neki koji su kasnije marširali ponijeli su sa sobom svoje lonce i tave.

- Ne želim zlato, ne želim CLAP (vladin program pomoći u hrani), želim da Nicolas (Maduro) ode – poručili su demonstranti lupajući loncima.

U Caracasu je naoružana policija rastjerala demonstrante kad su ispalili suzavac, javlja Reuters.

U Corou, glavnom gradu države Falcon, demonstranti su slavili kada su srušili kip koji prikazuje pokojnog predsjednika Huga Chaveza, Madurovog mentora.

Nicolás Maduro je proglašen pobjednikom na predsjedničkim izborima u Venecueli u nedjelju, čak i dok su se njegovi protivnici pripremali da osporavaju rezultate, postavljajući obračun s visokim ulozima koji će odrediti hoće li južnoamerička nacija odstupiti od vladavine jedne stranke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije