Ubio majku i dvije kćeri samostrelom pa otišao na groblje: 'On i jedna kćer prošli su kroz gadan prekid'

11.07.2024.
u 11:29

Britanski bivši vojnik, kojeg je policija u Londonu jučer intenzivno tražila jer se sumnjalo da je on svojim samostrelom usmrtio majku i dvije kćeri BBC-evog komentatora Johna Hunta u njihovom domu, pronađen je u večernjim satima kod groblja na sjeveru grada. Policija je izvijestila kako je 26-godišnji Kyle Clifford pronađen s teškim ozljedama, i to jer se navodno sam htio ozlijediti samostrelom.

Ubojstva su šokirala cijelu državu jer je policija izvijestila kako se radilo o ''targetiranom'' zločinu, a kasnije se doznalo kako je 26-godišnjak bio bivši partner kćeri Loise (25). Ona, njena sestra Hannah (28) i majka Carol Hunt (61) pronađene su u domu mrtve. Jedna od žrtava u trenucima napada poslala je svom dečku poruku, pozivajući ga da nazove policiju, a navodi se i kako je jedna žrtva pozvala hitnu pomoć dok je napadač još bio u kući.

Izvor za The Guardian je rekao kako žrtve nisu bile zavezane, ali je bilo tragova nasilja oko njihovih zapešća i lica tako da se vjeruje kako ih je 26-godišnjak u jednom trenutku i vezao i držao u zatočeništvu čak i satima. Policija trenutno poziva građane da dostave snimke svojih nadzornih kamerau periodu od podneva do 19 sati kada su žene pronađene u domu. 

- Ovo je i dalje nevjerojatno teško vrijeme za obitelji žrtava i mi bismo tražili da se poštuje njihova privatnost dok se mire s onim što se dogodilo. Ova istraga napreduje i službena identifikacija žrtava tek treba biti izvršena - poručila je šefica policija Justine Jenkins. 

Clifford je pronađen na groblju Lavander Hill u teškom stanju te je prevezen u traumatološki centar na liječenje. Velik broj policajaca stigao je do groblja, nekoliko kilometara od zločina i nedaleko od imanja koje je bilo pretraženo tijekom dana u sklopu potjere, a za koje se vjeruje da je povezano s Cliffordovim bratom koji je još 2018. bio osuđen na doživotni zatvor.

Jedna snimka do koje je došla policija pokazuje i muškarca s bradom kako nosi tešku torbu, a policija vjeruje kako se u njoj nalazilo oružje s kojima je usmrtio žrtve. Uz to, prošao je i pokraj jedne od susjeda koja je stajala sama na svom prilazu, a čini se kako je bila zapanjena prizorom vreće iz koje se moglo shvatiti da je u njoj samostrijel. 

Inače, Louise je sama ranije na društvenim mrežama objavila kako su Clifford i ona bili u vezi, a nedugo prije ovog zločina prošli su kroz buran prekid. Neslužbeno se doznaje da je Loiuse bila toliko potresena prekidom da se automobilom zabila u stup pokraj kuće. Inače, obitelj ima još jednu kćer Amy, i ona se nalazila u Birminghamu u trenutku zločina, navodi Daily Mail.  

- Louise je bila jako fina djevojka. Iz kuće je vodila tvrtku za šišanje pasa. Čuo sam da je prošli tjedan prekinula s dečkom i bila je jako uzrujana zbog toga. Louisein prijatelj rekao mi je da su joj se vrata automobila ulegla zbog sudara. Carol je bila fina, pristojna i tiha žena. Puno je vremena bila kod kuće - ispričao je jedan susjed.

- Svi su bili jako dragi, privatna obitelj. Svi su radili svoje. Louise je pokrenula posao prije nekoliko godina i bio je to uspješan posao - svi smo vodili svoje pse onamo na šišanje. Jako povezana obitelj i voljeli su nas susjede. Mnogo su radili na svojoj kući tijekom godina - dodao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije