Bivši policajac otkrio kako zaštititi svoj automobil od lopova

21.06.2024.
u 17:32

Ben Pearson, bivši presretač i policijski savjetnik za Nextbase, tvrdi da vozači mogu zaštititi svoj automobil tako što će ga učiniti težim za provalu od ostalih u blizini.

Automobilski kriminal porastao je tijekom 2023. godine, a popularni modeli bili su meta mnogih lopova. Današnji lopovi dobro su uvježbani, ali ako postoji lakša meta u blizini, mnogo je vjerojatnije da će okušati sreću s tim vozilom. 

Kako bi zaštitili svoj automobil, Nextbase je preporučio vozačima da ulože u dodatke kao što su stezaljke za kotače ili zaštite za volan.

Još jedan način kako vozači mogu zaštititi svoje vozilo jest da budu obzirni prema mjestu parkiranja, čak i ako napuštaju automobil samo na nekoliko trenutaka.

Iako ne mogu svi parkirati automobil na prilazu ili unutar garaže, ostavljanje vozila na prometnom ili dobro osvijetljenom području povećat će šanse da kriminalci budu uočeni, smanjujući vjerojatnost da će pokušati provaliti.

Konačno, Nextbase je savjetovao da bi vozači trebali izbjegavati pokazivanje svog automobila na stranicama društvenih medija i drugim platformama gdje bi ga potencijalni lopovi mogli lakše primijetiti, piše Express.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije