Konferencija „100 najvećih u BiH i regiji“

Bradara: Stotinu najvećih tvrtki u BiH trebaju biti nositelji novih praksi koje se tiču održivosti

26.09.2024.
u 13:16

U Sarajevu je svečano otvorena konferencija "100 najvećih u BiH i regionu – ESG Impuls 2024“, koja okuplja vodeće gospodarstvenike i stručnjake iz Bosne i Hercegovine i regije.

Konferenciju je prigodnim govorom otvorila predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, ističući važnost održivosti u poslovanju i implementacije ESG principa u kompanijama.

„Ako želimo biti dio Zapadnog svijeta, a želimo, opet kažem, barem deklarativno, moramo uvidjeti implementaciju politika ESG-a u gotovo svim političkim i gospodarskim programima zapadnih vlada. Stotinu najvećih tvrtki u BiH trebaju biti nositelji novih praksi koje se tiču održivosti i dati input nama političarima kako bismo stvorili učinkovit okvir za provođenje održivosti u svim segmentima koje obuhvaća“, naglasila je Bradara. Također, istaknula je kako održivost više nije stvar prestiža već imperativ bez kojeg su bh. tvrtke izvozno nekonkurentne, osobito u sektorima poput metalne industrije.

Bradara je pohvalila napore poduzetnika, izrazivši zahvalnost svima koji doprinose razvoju gospodarstva BiH, te se osvrnula na potrebu za boljom komunikacijom i razumijevanjem između političara i gospodarstvenika.

Na konferenciji su, uz predsjednicu Federacije BiH, govorili direktor Poslovnih novina Emil Kučuk, voditeljica projekta Alena Ahmetspahić Fočo te drugi. Rasprave će tijekom panela biti usmjerene na ESG principe i njihovu implementaciju u kompanijama, s posebnim fokusom na financijske institucije, održivost i zaposlenike.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije