Britanski portal oduševljen malim hrvatskim otokom: “Kao komadić raja”

12.06.2024.
u 08:12

Poznati britanski portal Express raspisao se o našem mirnom, predivnom otočiću - evo što kažu. Prekrasan mali otočić u Europi poznat po svojoj zapanjujućoj prirodnoj ljepoti, bogatoj povijesti i kulturnom značaju savršeno je mjesto za ljetni odmor s gotovo nimalo turista.

Vis, slikoviti otok u Jadranskom moru, idealno je odredište za putnike koji traže mir, avanturu i okus autentičnog hrvatskog otočnog života.

Lijepi otok karakteriziraju razvedena obala, brda i plodne ravnice. Najviši vrh je planina Hum, koja se nalazi na 587 metara nadmorske visine. Na Visu je 26℃ u lipnju što ga čini idealnim mjestom za one koji su u potrazi za ljetnim putovanjima. Plaža Stiniva, plaža Srebrna i plaža Stončica su među najpopularnijim plažama na otoku, piše Express.

Smještena na obližnjem otoku Biševu, Modra špilja poznata je po svom zadivljujućem efektu plave svjetlosti. Još je jedna značajna morska špilja na otočiću Ravniku koja se naziva Zelena špilja. Vis je također domaćin raznih kulturnih i glazbenih festivala, posebno tijekom ljetnih mjeseci, privlačeći kako lokalno stanovništvo tako i turiste.

Lokalna kuhinja je pod jakim utjecajem mediteranskih okusa, sa svježim morskim plodovima, lokalno proizvedenim maslinovim uljem i otočkim vinima. Specijaliteti uključuju jela kao što su riba na žaru, salata od hobotnice i peka. Poznat je i po svojim vinima, posebice autohtonim sortama vugava i plavac mali.

Turistički forum TripAdvisor zamolio je svoje posjetitelje da biraju između Visa ili drugog popularnog otoka, Hvara, a mnogi su glasali za Vis. Hvar ima vjerojatno najestetičniji stari grad i najbolje je mjesto za zabavu, ali zbog gužve, mnogi turisti biraju Vis za miran odmor.

Jedan korisnik je napisao: “I moj glas ide za Vis. Izuzetno je spokojan, miran i krajnje opuštajući. Kao komadić raja”. Drugi korisnik je dodao: “Otišli smo na Vis na dvije noći i vratili bismo se u tren oka… tako spokojan i lijep i tako tih u usporedbi s većinom drugih mjesta duž obale”. Na otok možete doći trajektom iz grada Splita. Putovanje traje oko 2,5 sata redovnim trajektom ili oko 1,5 sat katamaranom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije