Međugorje

Hodnja mira i molitveni program u župi Međugorje za 43. obljetnicu ukazanja Kraljice Mira

24.06.2024.
u 10:45

Župa Međugorje priprema se za 43. godišnjica Gospinih ukazanja. Svete mise u utorak, 25. lipnja na hrvatskom jeziku su u župnoj crkvi u 6, 7, 8, 9, 11 sati i središnja svečana sveta misa u 19 sati. Kao i svakog 25. u mjesecu, odmah nakon mise bit će zajedničko klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, zatim se nastavlja u tišini do 7 ujutro.

U  ponedjeljak je svetkovina Rođenja svetog Ivana Krstitelja, ujedno i Uočnica. Svete mise u župnoj crkvi su u  8, 11 i 19 sati. Nakon večernje svete Mise uslijedit će zajedničko jednosatno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu, koje će se nastaviti u tišini do 6 sati ujutro. Taj dan od 6 sati ujutro je i tradicionalna Hodnja mira od Humca do Međugorja.

Na blagdan sv. Ivana Krstitelja posljednje 33 godine od franjevačkog samostana na Humcu (Ljubuški) do međugorske župne crkve održava se pokornička molitva za mir nazvana Hodnja mira. Hodnja mira se redovito odvija već od 1992. godine na inicijativu njemačkog hodočasnika i zaljubljenika u Međugorje Huberta Liebherra koji je davne 1992. sa skupinom od nekoliko stotina hodočasnika krenuo na molitveni hod moleći za mir u tada ratom pogođenoj Hrvatskoj i BiH.

Svijet i dalje vapi za mirom, a Gospa u svojim porukama već 43 godine poziva na molitvu za mir. Želeći odgovoriti na Gospin poziv župa Međugorje i ove godine poziva sve hodočasnike, posebice one domaće, da se priključe ovoj hodnji mira noseći zastave svojih država te na taj način simbolično ujedine cijeli svijet.

“Izgleda da je taj poziv molitve za mir uvijek aktualan, nažalost u našem svijetu, ali ne trebamo se predavati. Treba uvijek moliti. I Gospa nas poziva na tu molitvu i treba se odazvati i moliti za mir, da Gospodin dadne svoj mir. Ja volim uvijek reći da postoji razlika u miru. Postoji jedan mir kojeg svijet razumije i prihvaća, a postoji mir koji Bog daje. Isus upravo govori o tom miru koji on daje, da nam nitko ne može oduzeti taj mir bez obzira koliko je ratova i nemira u svijetu. Mi upravo molimo za taj mir, da taj mir vlada u svakome srcu i po tome miru da se uspostavi mir među narodima i mir među pojedincima da svi ljudi mogu lijepo živjeti u miru“, kazao je međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić.

Polazak ispred župne crkve sv. Antuna Padovanskog na Humcu kod Ljubuškog predviđen je 24. lipnja u 6:00 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije