Kina produljila ulazak bez vize za Poljsku i još 11 europskih zemalja

25.06.2024.
u 20:54

Građani Poljske posljednji su koji su dobili pravo ulaska u Kinu bez vize za 2025. godinu.

Kina je produžila svoj bezvizni režim za Poljsku, Australiju i Novi Zeland do kraja 2025. godine.

Od početka 2024. shema je najavljivana u fazama, a 11 drugih europskih zemalja i Malezija također su dobile bezvizni pristup. Cilj Kine je potaknuti više ljudi da posjete Kinu zbog posla i turizma te promicati razmjenu između kineskih građana i stranih državljana. 

Građani Austrije, Belgije, Francuske, Njemačke, Mađarske, Irske, Italije, Luksemburga, Nizozemske, Španjolske i Švicarske su među europskim zemljama kojima je dozvoljen ulazak u Kinu bez vize do kraja iduće godine. Građani Poljske pridružit će se ovoj listi 1. srpnja.

Međunarodna putovanja u Kinu tek će se oporaviti

Kineske stroge pandemijske mjere, koje su uključivale obaveznu karantenu za sve dolaske, obeshrabrile su mnoge ljude od posjeta Kini gotovo tri godine. Ograničenja su ukinuta početkom prošle godine, ali međunarodna putovanja još se nisu vratila na razinu prije pandemije.

U 2023. Kina je zabilježila samo 35,5 milijuna ulazaka i izlazaka što je malo u usporedbi s 97,7 milijuna za 2019. godinu, piše euronews.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije