MOSTAR

Kordić i Pentz naglasili važnost europskog puta Bosne i Hercegovine

25.06.2024.
u 12:25

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić sastao se danas u Gradskoj vijećnici s Manfredom Pentzom, ministrom savezne države Hessen za europske poslove i ministrom za savezne poslove SR Njemačke.

Tom prilikom Kordić je informirao Pentza o izazovima koje je gradska vlast uspješno prevladala u posljednje tri i pol godine.

Njemački dužnosnik naglasio je kako Bosna i Hercegovina i Grad Mostar imaju veliki potencijal i kako pristupanje Europskoj uniji može donijeti mnoge dobrobiti. 

Također je istaknuo važnost prijateljstva između Bosne i Hercegovine i Njemačke, te Grada Mostara i savezne pokrajine Hessen. 

Sugovornici su dogovorili nastavak razgovora kako bi dodatno unaprijedili odnose i podržali europski put Bosne i Hercegovine.

U izaslanstvu ministra Pentza bili su Utta Stettner, ravnateljica državnog ureda za europske i međunarodne poslove, Rebecca Kleinschmidt, članica državnog ureda za međunarodne poslove, Barbara Kleeblatt, glasnogovornica ministra i Franjo Akmadža, savjetnik ministra, saopćeno je iz Gradske uprave Mostara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?