Lažne štrudlice s tikvicama pravi su ljetni hit

24.06.2024.
u 15:54

Gastrolovka Ena Kokanović Nagy pripremila je naše novo najdraže ljetno jelo - lažne štrudlice s tikvicama

NŠtrudlice s tikvicama su "fejk" jer su umotane u rižin papir umjesto u klasične kore za savijaču! Samim time su ove rolice i gluten free i vegetarijanske. Priprema je brza, laka i idealna za ljetne temperature.  

Rižini papiri su niskokalorični tako da, ako paziš na kalorije, smiješ si dozvoliti malo uživanja u lažnim štrudlicama. A tikvice, ma one ne trebaju posebnu najavu, najdivnije su povrće sezone.

SASTOJCI 

- rižin papir 12 kom 
- tikvice 1,50 kom 
- sol 2 prstohvat 
- češnjak 1 režanj 
- grčki jogurt 2 žlica 
- jaje 2 kom 
- svježe mljeveni crni papar 
- sjemenke bijelog sezama 
- grčki jogurt 1,50 žlica 
- ljuti umak 
- luk u prahu 0,50 žličica 
- kopar 0,50 žličica 
- sol 

POSTUPAK 

Pećnicu uključi da se zagrije na 250 stupnjeva. 

Tikvice naribaj, posoli i ostavi da odstoji 10 minuta. 

Dobro istisni vodu iz tikvica pa ih prebaci u drugu posudu. Dodaj jaja, jogurt, začine i promiješaj. 

Za svaku štrudlicu koristi dva rižina papira. 

Smoči prvi rižin papir kratko u vodi. Doslovce 10 sekundi. Stavi list na površinu na kojoj ćeš rolati štrudlice. 

Uzmi drugi list, opet umoči u vodu, a onda stavi taj list preko prvog lista. 
Žlicu smjese stavi na sredinu rižinih papira pa preklopi gornju i donju stranu do pola, a onda lijevu i desnu tako da dobiješ pisamce. 

Onda to pisamce zarolaj u rolicu, nije bitno s koje strane. 

Slaži u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. 

Rolice premaži maslinovim uljem i posipaj sezamom. 

Peci 35-45 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. 

Za umak sve promiješaj i posluži uz hrskave rolice. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije