Fra Zvonimir Pavičić u engleskim se župama susreo s hodočasnicima

Međugorski molitveni susreti već više od 20 g. okupljaju katolike u Engleskoj

08.09.2024.
u 11:44

Međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić nedavno je boravio u Engleskoj na poziv Međugorskog vijeća za Englesku i Wales, gdje se susreo se s hodočasnicima koji dolaze u Međugorje i koji su iz prve ruke htjeli doznati najnovije informacije iz Međugorja te ugostiti međugorskog župnika, piše Radio Mir Međugorje.

- U Engleskoj nema puno katolika, ali se odazovu na ovakve susrete. Međugorsko vijeće za Englesku i Wales formirano je početkom ukazanja, govorili su mi kako je bilo prije, nekad je tamo dolazio fra Slavko Barbarić… Ove susrete organiziraju dulje od 20 godina, u počecima su morali tražiti najveće dvorane u Londonu kako bi svi koji žele mogli biti na tim događajima. Sada su to manji događaji po župama, gdje su nas jako lijepo primili - kazao je fra Zvonimir Pavičić, koji je posjetio nekoliko župa u Londonu, a prva je bila svete Marije u Londonu.

- Program je bio intenzivan od deset sati ujutro do 18 sati, govorio sam o Gospi, Međugorju, predslavio sam misu, a za vrijeme stanke bila je prilika da se bolje upoznamo. Svi ti susreti za mene su bili obogaćujući, nadam se da su i za njih - kazao fra Zvonimir, među ostalim, za Radio Mir Međugorje. Posjetio je i Gospino svetište Walsingham.

- Nekad je to bilo veliko Gospino svetište, a nakon raskola s Rimom, odnosno Katoličkom crkvom, cjepkalo se. U svetište ima anglikanski dio te jedan mali dio kao katoličko svetište i u koji katolici rado dolaze - objasnio je fra Zvonimir, a i tu je imao katehezu i slavio svetu misu, molila se krunica... Posjetio je i Oxford, gdje je molitveni program održan u župi sv. Antuna Padovanskog.

- Prošle smo godine bili u Cambridgeu pa su organizatori šaljivo rekli: moraš sad i u Oxford. Najprije smo otišli u mjesto Littlemore. Tu smo obišli kuću u kojoj je John Henry Newman boravio i u toj kući se krstio. On je svetac Katoličke crkve, bio je i kardinal i utjecajan katolik u cijelom svijetu, a ne samo u Engleskoj. Bili smo i u kapelici u kojoj se molio. Nakon toga smo razgledali Oxford i tamošnja sveučilišta, a onda otišli u župu sv. Antuna Padovanskog, gdje smo opet imali međugorski susret s krunicom, nagovorom, litanijama, misom, klanjanjem… - kazao je fra Zvonimir Pavičić ističući kako su dolasci u Međugorje hodočasnicima jako plodonosni.

- Vidio sam dosta onih koji su u Međugorju bili na seminaru posta i molitve, posvjedočili su kako im je on bio jako plodonosan i da će se javiti i sljedeće godine pa potičem i sve druge hodočasnike da se jave na te seminare - kazao je fra Zvonimir, naglašavajući kako međugorski hodočasnici imaju svoje redovite susrete u Engleskoj s programom sličnim kao i u Međugorju, prenose svjedočanstva drugima kada se vrate iz Međugorja, imaju duhovne obnove u Engleskoj…

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?