U znaku filmskog festivala i ribiči s lijeve i desne obale Save

Na natjecanje ribolovaca u Orašju i druženje uz priče ribiča stiglo se čak i iz Münchena

04.09.2024.
u 17:59

Memorijalni kup okupio je ove godine čak 14 ekipa, a bilo je i onih u rezervi u slučaju otkazivanja, objašnjava nam predsjednik Udruge Mario Živković

Memorijal posvećen glumcu Ivi Gregureviću - natjecanje ribolovaca na poseban način oživljava uspomenu na svog počasnog člana, legendu glumišta u BiH i RH - Ivu Gregurevića, piše Večernji list BiH.

Udruga ribolovaca Grada Orašja "Šaran" otkako nas je Ivo samo fizički napustio održava Memorijalni kup Ivi u spomen, a onda i druženje svih zaljubljenika u taj sport uz vodu. 6. Memorijalni kup okupio je ove godine čak 14 ekipa, a bilo je i onih u rezervi u slučaju otkazivanja, objašnjava nam predsjednik Udruge Mario Živković. Uglavnom su to bili ribolovci iz domaće Udruge ribolovaca "Šaran" Orašje, ali i prijatelji udruge iz Županje, Gradačca, Tuzle, Ravne Brčkog. Zanimljivo je da su ribiči zbog ovog natjecanja, koje je mnogo više od toga, stigli čak i iz Münchena jer Ivo je bio omiljen i izvan granica BiH i RH.

Ivo strpljivo pratio i ribiče

- Ivo je bio naš počasni član. Često bi nas znao svojim dolaskom iznenaditi te uvijek rado i strpljivo slušao sve naše priče. Jako je volio rijeku Savu i toliko je bila za njega privlačna, kao što je i za sve naše posavske ribiče. Volio je sve što ima veze s ribom, vodom, Savom, našim jezerima, gdje održavamo natjecanja. Natjecanje je uvijek u programu Dana hrvatskoga filma, a Zaklada "Ivo Gregurević" nas redovito sponzorira nagradama te osiguravanjem hrane i pića. U cjelini smo imali lijepo druženje u tri dana, dva ručka i svi natjecatelji su zadovoljni - istaknuo je Živković.

- U spomen na našeg Ivu okupljamo se, nama je to čast i tako će biti dok je i ovog festivala - poručio je predsjednik Udruge ribolovaca Grada Orašja "Šaran". Svi sudionici istaknuli su kako im je čast biti sudionicima natjecanja koje je posvećeno glumačkoj legendi. Ivo je bio veliki promotor Posavine, pa tako i ribolova, turizma i ostalih vrijednosti kojima se ponose Posavljaci.

Ulovljeno više od pet tona ribe

Iako je ovo okupljanje ribiča s posebnim značenjem, ipak spomenimo i najbolje ostvarene rezultate kupa. Lovilo se u dva sektora po sedam ekipa i sve su imale ulov, a za 66 sati natjecanja ulovljeno je 730 komada ribe ukupne težine 5196 kg, što je rekord u odnosu na prethodne godine. Sektor "A" je, očekivano, bio bogatiji ribom i ulovljena su 3143 kg, a u sektoru "B" 2053 kg.

Pobjednik u sektoru "A" je CT CHU-1 sa 640 kg, slijede CT Jug-2 München s 564 kg i CT Amigosi s 518 kg ribe. Manje uzbuđenja bilo je u sektoru "B", gdje je prvo mjesto osvojio CT Žabac sa 759 kg, drugi je CT Big Fiš sa 652 kg, a treći CT Stolarija Bošnjak s 311 kg. Najveću ribu u sektoru "A" - amura od 15,20 kg, imala je ekipa CHU-1, a u sektoru "B" ekipa Žabac šarana od 15,03 kg. •

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?