Najfiniji ljetni čoko-desert koji svi vole: Bez jaja je i ne peče se

kolač
23.06.2024.
u 17:49

Idealno je vrijeme za obožavanu tortu od sira koje ćemo pripremiti bez paljenja pećnice. Za otprilike šest serviranja, za početak zdrobite 20 keksa po želji i pomiješajte ih s dvije čajne žličice maslaca koji je prethodno stajao na sobnoj temperaturi. Smjesu ravnomjerno rasporedite po čašama ili u okrugloj tepsiji kako biste dobili koru.

Punjenje napravite tako da mikserom prvo dobro promiješate 350 g kremastog sira i šalicu namaza od lješnjaka, a zatim smjesi dodate čajnu žličicu ekstrakta od vanilije.

U drugoj posudi dobro promiješajte 2 šalice šlaga i 3 žlice šećera, a zatim je nježno dodajte smjesi sira i namaza od lješnjaka. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

Na koru namažite 3 velike žlice džema od šumskog voća te je rasporedite po kori. Namažite kremom i stavite u hladnjak na par sati i servirajte.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?