MISLI NA ZDRAVLJE

Najmoćniji prirodni antibiotik na svijetu: Djeluje protuupalno, antikancerogeno i potiče cirkulaciju krvi

22.06.2024.
u 18:07

Propolis je smolasta smjesa koja se koristi kao sredstvo za brtvljenje neželjenih otvora na košnici i najviše je istraživan  pčelinji proizvod. Brojne studije pokazale su da djeluje protiv bakterija, gljivica, viruca i upala te da ima antiseptički, antioksidacijski i antitumorski učinak, piše Dušan Savković.

Potiče regeneraciju tkiva i jača imunološki sustav. Jedan je od najmoćnijih prirodnih antibiotika na svijetu, djeluje protuupalno i potiče cirkulaciju krvi. Djeluje i na lakše opekotine, površinske ranice, ogrebotine i herpes. Uspješno suzbija viruse gripe i herpesa, a preventivno djeluje kod upale grla i paradentoze. Izuzetne rezutate postiže u liječenju infekcija, opeklina, otvorenih rana te čireva probavnog sustava. Nadalje, otklanja otekline kod zubobolje, a redovnom upotrebnom jača obrambenu sposobnost imunološkog sustava.

Vrlo specifičan proizvod pčela je i pčelinji vosak koji izlučuju pčele medarice te od njega prave saće. Nije ga moguće umjetno proizvesti i najviše se koristi u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije