I uspješni gospodarstvenici obilježili Večernjakov pečat

Pečat je motiv gospodarstvenicima da stvaraju bolje uvjete za život

storyeditor/2024-05-06/pipunic.jpeg
vl
07.05.2024.
u 09:22

Gospodarstvo je pokretačka snaga bh. društva u cjelini. Ono je uspješno i jako žilavo te se kroz neuređeni sustav bori i ispisuje povijest BiH. Gospodarstvenici su uvijek bili važan kotačić Večernjakova pečata, a jedna od najsnažnijih potvrda za to je i činjenica da je prva Osoba godine u BiH bio Mijo Brajković, gospodarstvenik, tadašnji šef Aluminija. Izbor Osobe godine za 2001. održao se u hotelu Ero u Mostaru.

Tiskovina s dugom tradicijom

- Mislim da oni nisu nagradili samo prošlogodišnje uspjehe tvrtke Aluminij, već jedan višegodišnji uspon. U meni su prepoznali borca, a takvi su ljudima uvijek simpatični - kazao je tadašnji laureat. Večernjakov pečat na 10. manifestaciji za Osobu godine primio je Franjo Rajković, poznati poduzetnik iz Viteza čije su tvrtke bile zamah razvoja. - Biti proglašen Osobom godine u vrlo jakoj konkurenciji, i to od tiskovine koja ima dugu tradiciju i mnogobrojne čitatelje, zaista je velika čast i zadovoljstvo. Sama činjenica da su na glamuroznoj manifestaciji Večernjakova pečata bila i tri predsjednika iz triju država te mnogobrojni uglednici iz javnog, političkog, kulturnog i sportskog života dovoljno govori o kakvoj je nagradi riječ. Kada sam pravio veliku feštu u Vitezu u povodu proglašenja za Osobu godine, rekao sam da sam ja bio samo eksponent, da je to priznanje svim ovim ljudima koji rade i stvaraju. Čestitke su stizale sa svih strana. Ne samo iz BiH nego i iz Danske, Austrije, Nizozemske - kazivao je tada Rajković. Marko Pipunić postao je Osoba godine za 2016., a od tada je još više povećao svoje carstvo i praktički je najmoćniji hrvatski gospodarstvenik ili jedan od njih. - Kao dječak sam često želio praviti svijet boljim. Školujući se otišao sam u Slavoniju, okolnosti su bile takve da sam se morao vratiti tamo gdje sam se školovao. Ostao sam u Hrvatskoj, ali iz mene nije otišla Bosna i Hercegovina. Ovo daje čast i važnost. Važnost ću pokušati vratiti kroz pomoć ljudima i stvarajući bolje uvjete za život. Mogu obećati da ćete imati svog Bosanca uz sebe i to je način na koji ja mogu zahvaliti za nagradu - kazao je tada. Također, u kategoriji "Gospodarstvenik godine" istaknula su se mnoga uspješna imena poput danas pokojnih Joze Bogdana i Veljka Lončara, preko Stipe Vranješa, Mladenke Grgić, Rusmira Hrvića, Enise Bekto i Mladena Milanovića Kaje, koji je bio dvostruki laureat, te mnogih drugih. - Velika hvala Večernjem listu i svima koji su prepoznali MG Mind kao najbolje gospodarsko društvo u prošloj godini. Naravno da je ovo velika čast, ali isto tako i dodatna obveza, kako za mene tako i za sve moje zaposlenike u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Srbiji, kojima dugujem zahvalnost - kazao je Milanović prije godinu dana na finalu 22. Večernjakova pečata.

Osmijeh na licima

Bliži nam se 23. izdanje jedne od najpopularnijih manifestacija, a mnoge oči uprte su u imena koja su predstavljena u tiskanom izdanju Večernjeg lista i na državnoj televiziji BHRT. Veliko finale održat će se 17. svibnja, kada će se staviti točka na "i" za prošlu godinu. "Europsko proljeće" nekima će donijeti osmijeh na lice, a u konačnici svi nominirani mogu imati osmijeh na licu jer je njihov uspjeh prepoznat i oni su među 150 osoba u državi prema kojima su uperena svjetla reflektora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?