Pita od jabuka je omiljeni desert mnogih: Ovaj dodatak je čini hrskavom i sočnom

25.06.2024.
u 07:51

Pita od jabuka nije samo tradicionalna poslastica koja budi nostalgiju, već nudi i niz zdravstvenih prednosti zahvaljujući bogatstvu vlaknima, antioksidansima, vitaminima i mineralima 

Umjerenim konzumiranjem i korištenjem zdravijih sastojaka, pita od jabuka može biti ukusan i zdrav dodatak vašoj prehrani. Uživajte u ovom klasičnom desertu, znajući da radite nešto dobro za svoje tijelo i duh.

Pita od jabuka je omiljeni desert mnogih, a zbog prisutnosti ugljikohidrata, može biti dobar izvor energije. Ugljikohidrati iz jabuka i tijesta osiguravaju brzo dostupnu energiju koja može biti korisna za tjelesne aktivnosti ili kao sredstvo za podizanje energije tijekom dana.

Recept za pitu od jabuka s plazmom

Ovo je originalni recept koji su bake koristile kako bi im pita od jabuka bila hrskava i ukusna, a osim jabuka, važan sastojak su plazma keksi.

Sastojci:

  • 600 g narezanih jabuka
  • 100 g mljevene plazme
  • 1 vanilin šećer
  • šećer po želji
  • ulje
  • 500 g tankih kora
  • malo gazirane vode

Image

Foto: Shutterstock

Priprema:

U jabuke dodati plazmu, malo cimeta i ulje te sve izjednačiti. Prvu koru raširiti na stolu, poprskati gaziranom vodom i premazati uljem. Preko nje staviti drugu i treću na isti način. Na treću razbacati usitnjene jabuke i to dvije pune žlice jednako rasporediti. Zatim sve motati u tanku rolu.

Nakon toga role staviti u zamašćen lim za pečenje. Izrežite rolice na manje dijelove, premažite uljem i pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Na kraju po želji možete dodati šećer u prahu i vanilin šećer.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije