Požari u Turskoj, najmanje 11 osoba poginulo

21.06.2024.
u 18:23

Najmanje 11 ljudi je poginulo, a deseci su ozlijeđeni u požarima raslinja koji su se pod utjecajem vjetra proširili u nekoliko sela na jugoistoku Turske, objavio je ministar zdravstva Fahrettin Koca.

U požaru je stradalo i stotine životinja.

Ministar je rekao da je do danas poslijepodne bilo 11 mrtvih i 78 ozlijeđenih, od kojih je pet na intenzivnoj njezi.

Prethodno je objavio da su 44 osobe ozlijeđene, od kojih deset teško, u tom ruralnom području koje se nalazi između gradova Diyarbakır i Mardin, blizu sirijske granice.

Požar je izbio u četvrtak navečer u području oko 30 kilometara južno od Diyarbakıra i brzo se proširio zbog jakog vjetra, zahvativši pet sela, rekao je ranije ministar unutarnjih poslova Ali Jerlikaya.

Prema riječima ministra zdravstva, požar je tijekom noći stavljen pod kontrolu, no rashlađivanje opožarenog zemljišta nastavljeno je i danas.

Novo žarište izbilo je jutros u blizini sela Ergani u istom području, ali je ograničeno, izvijestio je dopisnik agencije rans press.

Stanovnici sela Koksalan, jednog od najteže pogođenih, rekli su za AFP da su izgubili polovicu od oko tisuću koza i ovaca.

Na mjesto požara poslano je sedam spasilačkih timova i 35 vozila hitne pomoći, rekao je Kodža.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije