'Igranje danas, planiranje za sutra: Dječje igralište i zajednička vizija plinske budućnosti'

Prekogranična suradnja BiH i Hrvatske: Potpisan ugovor o financiranju projekata

23.06.2024.
u 12:26

Ministarstvo gospodarstva, rada i prostornog uređenja Županije Posavske će sredstvima iz ovog projekta izraditi Studiju plinofikacije Županije Posavske, dok će Općina Drenovci izgraditi dječje igralište u naselju Račinovci

U okviru programa prekogranične suradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, uspješno realiziran preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske dva susjedna područja s lijeve i desne obale rijeke Save u Slavonskoj i Bosanskoj Posavini dobila su zeleno svjetlo za zajedničke projekte, piše Večernji list BiH.

Radi se o financiranju provedbe projekata pod imenom „Igranje danas, planiranje za sutra: Dječje igralište i zajednička vizija plinske budućnosti“ ukupne vrijednosti 35.000 eura.

Zajednički projekti

Ceremonija potpisivaja ugovora upriličena je Vladi Županije Posavske u Orašju, a ugovor su potpisali načelnik Općine Drenovci Josip Nasurović i ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja Dragutin Živković. Ministarstvo gospodarstva, rada i prostornog uređenja ŽP će sredstvima iz ovog projekta izraditi Studiju plinofikacije Županije Posavske, dok će Općina Drenovci izgraditi dječje igralište u naselju Račinovci.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije će za ovaj projekt izdvojiti Općini Drenovci 14.000,00 eura i 21.000,00 eura Ministarstvu gospodarstva, rada i prostornog uređenja ŽP. Načelnik Nasurović i ministar Živković izrazili su zadovoljstvo zajedničkim pekograničnim projektima.

Studija plinifikacije

- Osigurana sredstva u iznosu od 21.000,00 eura biti će utrošena na projekt „Izrada Studije plinofikacije Županije Posavske“ što čini gotovo 60% ukupno planiranih sredstava za ovaj projekt, dok će razliku sredstava osigurati Vlada Županije Posavske iz proračuna. Moram napomenuti da smo s usvajanjem Prostornog plana Županije Posavske početkom 2024. godine u kojem smo definirali ciljeve vezane za energetsku infrastrukturu stvorili uvjete za izradu Studije plinofikacije kao prvog koraka kako bi u bliskoj budućnosti na području naše Županije osigurali korištenje plina kao energenta u interesu našeg stanovništva i gospodarstva u cjelini, rekao je ministar Dragutin Živković.

Suradnja i pomoć 

- U Općini Drenovci i meni osobno je drago da smo ne samo prošli na ovom hvale vrijednom zajedničkom projektu nego i sama činjenica da možemo pomoći Županiji Posavskoj, pogotovo što dobar dio stanovništva Općine Drenovci upravo i vuče korijene iz ovog vašeg kraja, iz vaše prelijepe Županije. Mi realizacijom ovog projekta planiramo izgradnju dječjeg igrališta u našem naselju Račinovci. Drago mi je da ćete vi realizacijom ovog projekta početi rješavati stvari koje vas dugo tište, te da smo mi uspjeli doprinijeti tome, izjavio je načelnik Općine Drenovci Josip Nasurović.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije