MOSTAR

Radni sastanak Vlade i ZZO-a HNŽ-a s izaslanstvom Svjetske banke

09.05.2024.
u 15:39

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi dr. sc. Milenko Bevanda i ravnatelj Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a Andrej Čović održali su danas, u zgradi Vlade, radni sastanak s izaslanstvom Ureda Svjetske banke u BiH koje je predvodila viša ekonomistica i voditeljica tima za zdravstvo Olena Doroshenko sa savjetnicima Nedimom Jaganjcem i Sabinom Đapo. 

Razgovarali su o projektima koje Svjetska banka provodi odnosno planira pokrenuti na području Bosne i Hercegovine, s osobitim naglaskom na pitanja iz domena zdravstva. Predsjednica Vlade i resorni ministar i ovom su prigodom naglasili nužnost pokretanja ozbiljnih preustroja zdravstvenoga sustava, ponovivši kako je postojeće stanje dugoročno neodrživo.

Upoznali su predstavnike Svjetske banke o reformama koje su već urađene, kao što su implementacija DRG sustava (dijagnostički povezane skupine), razvitak primarne zdravstvene zaštite i informatizacija, u kojima je Hercegovačko-neretvanske županija lider, a sve u cilju dostupnije, kvalitetnije i efikasnije zdravstvene usluge.

Naglasili su kako reformske procese u oblasti zdravstva planiraju nastaviti, ističući spremnost za nastavak dobre suradnje sa Svjetskom bankom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije