Recept za domaći eliksir: Čisti crijeva i ubrzava metabolizam

21.06.2024.
u 17:59

Za pripremu će vam trebati samo nekoliko sastojaka koje vjerojatno već imate u svojoj kuhinji, a to su jabučni ocat, češnjak, čili, đumbir, hren i kurkuma.

Ako osjećate da su vaša crijeva ‘usporila’ rad, budite se napuhnuti i umorni, ovaj eliksir je pravo rješenje za vas. Za pripremu će vam trebati samo nekoliko sastojaka koje vjerojatno već imate u svojoj kuhinji, a to su jabučni ocat, češnjak, čili, đumbir, hren i kurkuma.

Priprema ovog napitka je vrlo jednostavna, a već nakon prve primjene primijeti ćete promjene u smislu više energije, bolje probave, ali i ravnijeg trbuha, prenosi 24sata.

Sastojci:

7 dcl jabučnog octa

1/4 šalice sitno nasjeckanog češnjaka
2 sitno nasjeckane ljute papričice
1/4 šalice naribanog đumbira
2 žlice naribanog hrena

2 žlice kurkume u prahu

Priprema:

U zdjeli pomiješajte sve sastojke osim jabučnog octa. Potom ih prebacite u staklenku od jedne litre pa do vrha nalijte jabučni ocat. Poklopite i malo sve protresite. Ostavite staklenku na suhom i hladnom mjestu dva tjedna te povremeno protresite. 

Nakon dva tjedna procijedite tekućinu iz staklenke kroz čistu gazu u cjedilu. Dobro stisnite gazu kako biste istisnuli sav sok. Ovaj eliksir ne morate čuvati u hladnjaku, a može vam dugo trajati.

Stavite malo eliksira u usta, kratko promućkajte u ustima, a zatim progutajte. Za najbolji učinak, pijte ga bez dodatka vode.

Napomena: Pijte ovaj eliksir samo ako nemate nikakvih problema sa zdravljem, u suprotnom se konzultirajte s liječnikom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?