Savršena za dočekati goste: Recept za prefinu puding keks tortu

28.04.2024.
u 20:35

Ako razmišljaš kakav desert bi mogla pripremiti za vikend, imamo super rješenje! Neće ti uzeti puno vremena, priprema neće biti komplicirana, a rezultat će biti slastan... i s dozom nostalgije. Sigurno si kao dijete voljela kolač od pudinga i keksa, a taj malo zaboravljeni recept gastro influencerica Marija Mazalin je vratila iz zaborava i podignula ga na višu razinu, piše miss7.24sata.hr.

Pripremila je puding keks tortu koju je uz to servirala na predivnom pladnju i poslužila na très chic tanjuriću! Znamo gdje je Marija pronašla posuđe, i to ćemo ti otkriti, ali prvo - recept!   

Sastojci:

2 pudinga od čokolade

1l mlijeka

5 banana 

sirup od naranče (od kojeg se pravi sok)

400g petit keksa

200g tamne čokolade za kuhanje

150g slatkog vrhnja za šlag

 

Priprema:

1. Napravite puding prema uputama na pakiranju

2. Kekse kratko umočite u sirup od naranče, na njih posložite tanko narezanu bananu i redajte ih u kalup

3. Druga opcija je da prvo poredate kekse umočene u sirup, s unutarnje strane sve premažete slojem pudinga i onda na njega "nalijepite" tanko narezanu bananu i tako u krug.

4. Napravite ganache tako da na pari otopite i miješate tamnu čokoladu i slatko vrhnje (sobne temperature ili lagano ugrijano) dok se lijepo ne poveže.

5. Prelijte tortu ganacheom i stavite na hlađenje 2 sata ili više.

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije