prvi konkretni potezi

Sprema se gradnja nove brze ceste: Bihać, Cazin i Velika Kladuša se povezuju s Hrvatskom

brza cesta
20.06.2024.
u 08:58

Projekat Bihać – Cazin – Velika Kladuša je nešto o čemu se govori već duže vrijeme ali bez konkretnih poteza. Ovog puta razgovaralo se nešto konkretnije, o idejnom i glavnom projektu i eksproprijaciji zemljišta

U Gradskoj upravi Grada Bihaća jučer je održan radni sastanak s predstavnicima JP Autoceste FBiH, županijskim ministrima gospodarstva, građenja i prostornog uređenja te predstavnicima Gospodarske komore USŽ.
Fokus sastanka bio je idejni projekt izgradnje brze ceste koja bi povezivala Bihać, Cazin i Veliku Kladušu s Republikom Hrvatskom.

– U svrhu eksproprijacije zemljišta izdvojili smo 2 milijuna maraka, a imamo završeno idejno rješenje za dionicu Bihać – Ćoralići, dužine 18 kilometara, a do kraja godine očekujemo početak procesa eksproprijacije. Idejni projekt prezentirat ćemo široj javnosti prilikom ovogodišnjeg sajma EKOBIS – kazala je Mirnesa Agić, v.d. izvršna direktorica Sektora za opće, pravne i kadrovske poslove JP Autoceste FBiH, piše Biznisinfo.

Projekat Bihać – Cazin – Velika Kladuša je nešto o čemu se govori već duže vrijeme ali bez konkretnih poteza. Ovog puta razgovaralo se nešto konkretnije, o idejnom i glavnom projektu i eksproprijaciji zemljišta, što je postupak koji će trajati duže vrijeme ali koji je preduvjet za početak izgradnje istog. Ohrabruje činjenica da su sredstva za te svrhe na Federalnoj razini osigurana.

– Ovaj projekt se naslanja na projekt Treće razvojne osi i dalje bi trebao ići prema Karlovcu i Novom Mestu. Dakle, taj projekt je od strateške važnosti za razvoj ovog dijela BiH, kako s aspekta cestovnog povezivanja tri Krajiška grada, tako s aspekta povezivanja Krajine sa EU. Zbog toga svi u Krajini moramo imati politički konsenzus oko toga i svi insistirati na što brožoj realizaciji – istaknuo je gradonačelnik Elvedin Sedić.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije