BH Meteo najavio

Stiže nam vrhunac visokih temperatura, a onda slijedi promjena

vrucine
20.06.2024.
u 19:38

Najtopliji će biti petak (21.06.) koji prijeti lokalnim obaranjem rekorda u pogledu najviših temperatura izmjerenih u mjesecu lipnju

Do vikenda se očekuje vrhunac visokih temperatura, a za vikend postepeno popuštanje vrućina uz lokalnu pojavu pljuskova s grmljavinom, najavljuje BH Meteo.

Sljedeći tjedan neće biti tako vruće kao što je bilo ovih dana.

"S jugozapada u sklopu ciklonalne aktivnosti na zapadu Sredozemlja pristiže nam velika količina toplog zraka. Temperature u dodatnom porastu i uskoro nas očekuje vrhunac aktualnog toplinskog vala. Najtopliji će biti petak (21.06.) koji prijeti lokalnim obaranjem rekorda u pogledu najviših temperatura izmjerenih u mjesecu lipnju. Uz umjeren dnevni razvoj naoblake rijetko je moguć kakav kratkotrajni pljusak", prognoziraju.

"U subotu (22.06.) idalje vruće, na jugu i istoku zemlje gotovo podjednako kao i u petak. Usporedo sa sjeverozapada počinje pristizati sve nestabilniji zrak donoseći najprije Krajini blaži pad temperatura. Od sredine dana i navečer sve nestabilnije. Uz očekivani dnevni razvoj naoblake u drugom dijelu dana lokalno su mogući pljuskovi s grmljavinom. Na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne nije isključena pojava nevremena.
U nedelju popuštanje visokih temnperatura očekuje sve krajeve, očekivano najmanje jug zemlje gdje bi se vruće vrijeme nastavilo, ali ipak ne kao ranije dane", ističe BH Meteo.

Sljedeći tjedan će biti sparno i toplo vrijeme, ali ne kao ovaj tjedan. Bilo bi i lokalnih pljuskova koji generalno ne bi previše narušili dojam ljeta, navode u svojoj prognozi. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?