važno je

Što trebate znati prije kemijskog izbjeljivanja zuba?

zubi
Shutterstock
12.07.2024.
u 07:40

Kemijsko izbjeljivanje zuba popularnije je no ikad. Iako kontrolirano, profesionalno izbjeljivanje u stomatološkoj ordinaciji daje najbolje rezultate, nisu svi kandidati za ovaj tretman.

Doktor dentalne medicine Berislav Mostarac objašnjava koji su preduvjeti za kemijsko izbjeljivanje i o čemu trebamo voditi računa nakon tretmana kako bismo zadržali blistav osmijeh što dulje.

“Iako bi većina željela izbijeliti zube, pravi kandidati su oni pacijenti sa zdravim zubima. Zubno meso također treba biti zdravo, a zubi čisti. Za pacijente s povučenim zubnim mesom stomatolozi će procijeniti mogućnost izbjeljivanja“, objašnjava dr. Mostarac i dodaje kako su veliki ispuni na prednjim zubima, kao i krunice i ljuskice, kontraindikacija za izbjeljivanje, piše ljepotaizdravlje.hr.

Različite tehnike izbjeljivanja

“Postoje dvije osnovne tehnike izbjeljivanja zuba – ordinacijsko i kućno. Ordinacijsko rade stomatolozi pomoću kemijskih preparata te lampi, lasera i sličnih uređaja i cijeli proces traje oko 90 minuta. Za kućno izbjeljivanje, doktor dentalne medicine izrađuje individualne, tanke udlage uz koje idu specijalni gelovi koje pacijent koristi samostalno u periodu od tri tjedna”, ističe Berislav Mostarac, dr. med. dent.

Što nakon tretmana izbjeljivanja

Kako bi vaš blistav osmijeh potrajao što dulje, neko vrijeme potrebno je izbjegavati obojenu hranu i napitke kao što su crno vino, kurkuma i crna kava, ali i hladne napitke i sladoled.

Dr. Mostarac objašnjava da je kvalitetna oralna higijena, ali i zaštita zuba nakon izbjeljivanja jednako važna i doprinosi stabilnosti boje. “Preporučujem zubne paste koje remineraliziraju caklinu i sprječavaju obojenje novim pigmentima. Neki od takvih preparata sadrže aktivni ugljen, koji otklanja potencijalne pigmente te čuva postojanost bjeline.”

Birajte kvalitetne i provjerene proizvode

Baš kao što je važno da izbjeljivanje odrađuju iskusni profesionalci, jednako važno je i koje proizvode koristite nakon tretmana.

Curaprox Black is white zubne paste sadrže aktivni ugljen koji je potpuno prirodan i porozan te učinkovito apsorbira površinska obojenja i mrlje s površine zuba. Obje paste sadrže i nano-hidroksilapatit – tekuću caklinu koja remineralizira i popunjava mikro-oštećenja na zubnoj caklini te tako sprječava obojenost.

Curaprox Be you paste za svakodnevno prirodno izbjeljivanje zuba učinkovito uklanjaju obojenja od hrane i pića te su idealne za održavanje bjeline nakon tretmana profesionalnog izbjeljivanja zuba. Ne sadrže kemijske izbjeljivače i štetne sastojke te istovremeno štite osjetljivu sluznicu usta, zubnu caklinu i desni.

Blistav osmijeh gdje god se nalazili

Želite li se brinuti o svom osmijehu i kada ste u pokretu, Curaprox putni set i Black is white putni set u neodoljivom, malenom etuiju ima sve što vam je potrebno za održavanje blistavog osmijeha na putovanju ili u uredu. Sadrži Curaprox zubnu pastu za prirodno izbjeljivanje, najpopularniju četkicu CS 5460 i dvije veličine međuzubnih četkica.

Curaprox Hydrosonic sonične zubne četkice pružaju osjećaj profesionalnog čišćenja. Riječ je o najnaprednijoj tehnologiji četkanja koja pomoću soničnih vibracija i u kombinaciji s mješavinom zubne paste i sline na nježan način uklanjaju zubni plak te mrlje od hrane i pića s površine zuba, bez opasnosti od ozljeda i iritacije desni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?