BANJA LUKA

Vidović: Nismo razmatrali razdruživanje od Federacije BiH

20.06.2024.
u 13:47

Vlada Republike Srpske najoštrije osuđuje posljednje američke sankcije kojima je ugrožena egizistencija oko 700 radnika i njihovih obitelji, a na današnjoj sjednici nije bilo riječi o najavljenom sporazumu o mirnom razdruživanju RS od Federacije Bosne i Hercegovine.

Poslije današnje sjednice Vlade RS, za koju je vladao velik interes jer su jučer pojedini mediji objavili saznanja "da će Vlada RS danas izaći u javnost sa detaljima Sporazuma o mirnom razdruživanju koji je uradila imenovana Radna grupa od strane same Vlade", pred novinare je izašla ministrica financija Zora Vidović.

- U tijeku su još neki razgovori i usuglašavanja. Kada bude gotovo, biće na dnevnom redu Vlade RS - kratko je rekla Vidović.

Ona je ocijenila da se posljednjim sankcijama, koje je američko Ministarstvo financija izreklo za još nekoliko tvrtki i za još dvije fizičke osobe "zbog povezanosti sa kriminalom i korupcijom", bez osnova zabranjuje elementarno pravo - pravo na rad.

- To je sustavno uništenje RS. Pozivaju se na kriminal i korupciju, a nitko s te liste nema presudu za ta krivična djela. Sve to rade kako bi RS pristala na ono što je joj se nudi, a to je unitrana BiH bez RS, a to se neće desiti - rekla je Vidović.

Ona je još ustvrdila da se za "RS jučer desio još jedan negativan događaj". To je, kako je navela, po peti put da Sud BiH odgađa izvršenje presude po kojoj se RS treba vratiti 30 milijuna KM duga od neizravnih poreza. Izvršenje presude su produžili za godinu dana.

Ministrica Vidović je podvukla da je na sjednici Vlade RS bilo riječi o izmjenama Zakona o naplati poreskih potraživanja, te o konsolidiranom izvješću za prva tri mjeseca.

- Ostvareni su prihodi od milijardu i 344 milijuna KM, a rashodi milijardu i 217 milijuna KM. Kada je riječ o zaduženjima, jučer smo vratili 206 milijuna KM i otplata je veća za 76 milijuna KM - dodala je ona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije