potpora općine

Vitez: novac za zdravstvene, ekološke, projekte mladih...

storyeditor/2024-06-24/vitez.png
25.06.2024.
u 11:24

Općina Vitez raspisala je javni poziv za financiranje projekata nevladinih organizacija iz općinskog proračuna. Rok za predaju prijava završava danas (utorak) u 15 sati

Općina Vitez pruža potporu projektima nevladinih organizacija koji su u skladu s njezinim razvojnim ciljevima, piše Večernji list BiH. Općinski načelnik Boris Marjanović raspisao je javni poziv za financiranje projekata nevladinih organizacija iz proračuna općine Vitez za 2024. godinu.

Dvije skupine

Pozivaju se sve organizacije civilnog društva (OCD) i nevladine organizacije (NVO) iz BiH da dostave prijedloge projekata iz četiriju širih područja: ekologija i očuvanje životne sredine, socijalna politika i zdravstvo, kultura i sport te mladi. Za ekologiju i očuvanje životne sredine zadana je jedna tema "Projekti koji doprinose unaprjeđenju i zaštiti okoliša". Za socijalnu politiku i zdravstvo određene su dvije teme "Projekti koji imaju za cilj zaštitu fizičkog i mentalnog zdravlja djece i mladih, osoba s poteškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom, dijabetičara i drugih osoba koje trebaju brigu i pomoć lokalne zajednice" i "Podrška projektima koji imaju za fokus osobe treće životne dobi".

U području kulture i sporta predviđene su također dvije teme - "Projekti promocije kulturno-umjetničkog stvaralaštva i uključivanje stanovništva u kulturne sadržaje (folklor, kulturno nasljeđe, rukotvorine, manifestacije, promocije knjiga, predstave...)" i "Projekti koji doprinose uključenju djece i mladih u sportske aktivnosti u cilju zdravog razvoja života".

Područje namijenjeno mladima najšire je, omogućuje izbor od ukupno pet ponuđenih tema: "Projekti koji doprinose modelima prevencije mladih (zaštita reproduktivnog zdravlja mladih, zaštita mentalnog zdravlja i drugih oblika prevencije mladih…)", "Projekti podrške mladima u ruralnim područjima općine", "Projekti koji imaju za cilj sigurnost mladih na društvenim mrežama", "Projekti koji doprinose društvenim i zabavnim sadržajima za mlade (festivali, ulična umjetnost, predstave, koncerti, škola crtanja…)", "Podrška projektima edukacije iz područja naprednih tehnologija". Iznos sredstava za odobrene projekte ne može biti manji od 2000 KM ni veći od 13.000 KM po jednom projektu.

Jedna organizacija civilnog društva može podnijeti više projektnih prijedloga, s tim da se mogu odobriti sredstva za maksimalno dva projekta iz različitih područja. Pragovi sredstava koja se dodjeljuju razvrstani su u dvije skupine. U prvoj je prag od 2000 do 6000 KM, u drugoj od 6000 do 13.000 KM. Općina zadržava pravo ne dodijeliti sva raspoloživa financijska sredstva u slučaju da projektni prijedlozi ne zadovoljavaju zadane kriterije.

Duljina trajanja svakog projekta treba biti od dva do sedam mjeseci, a izabrani projekti trebaju se realizirati do 31. siječnja 2025. godine. Sudjelovanje u javnom pozivu otvoreno je, na jednakim osnovama, za sve formalno registrirane organizacije civilnog društva (OCD) i nevladine organizacije NVO (udruge ili zaklade) u skladu s važećim zakonskim propisima u BiH.

Smjernice za prijavu

Detaljne informacije o uvjetima za prijavu i kriterijima za financiranje projekata sve zainteresirane organizacije civilnog društva mogu pronaći u smjernicama za prijave u okviru javnog poziva. Sve potrebne informacije i elektronička verzija cijelog paketa prijavne dokumentacije mogu se naći na mrežnoj stranici Općine Vitez www.opcinavitez.info. Rok za predaju prijava završava danas (utorak, 25. lipnja) i traje do 15 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije