završio svjedočenje u postupku protiv roditelja

'Dječak ubojica' odgovarao na pitanja članova obitelji ubijenih: 'Bilo je jako emotivno'

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
'Dječak ubojica' odgovarao na pitanja članova obitelji ubijenih: 'Bilo je jako emotivno'
17.10.2024.
u 19:55
"Ulazimo u završnu fazu saslušanja svjedoka nakon čega ćemo vidjeti dalje kako će se materijalni dokazi izvoditi i koliko će ovo još trajati“, rekao je pravni zastupnik obitelji ubijenih.
Pogledaj originalni članak

Dječak ubojica koji je 3. svibnja 2023. počinio masovno ubojstvo u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" završio je u četvrtak svjedočenje u kaznenom postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja, ali nije dobio status "posebno osjetljivog svjedoka", javili su beogradski mediji.

Prema njihovim izvješćima, po neizravnim saznanjima jer je proces zatvoren za javnost, dječak K.K. je odgovarao na pitanja članova obitelji ubijenih, ali i na pitanja svojih roditelja koji su to od suca tražili na ročištu 8. listopada.

U vrijeme zločina, tada s 14 godina, ne podliježući kaznenoj odgovornosti kao maloljetnik, dječak je iz očeva pištolja ubio devetero školskih kolega i zaštitara, a nakon prethodnih istražnih radnji otac se tereti da ga je vodio u streljanu vježbati pucanje i nije učinio nedostupnim oružje i streljivo što ga je držao u stanu.

Pravni zastupnik obitelji ubijenih Ognjen Božović rekao je novinarima nakon ročišta u četvrtak da je suđenje bilo "vrlo emotivno i da su dobiveni "odgovori na brojna pitanja“. Božović vjeruje da je danas nastala "slagalica koja se, uz pomoć tužiteljstva, suda, ali možda i zdravstvenih ustanova i ustanova socijalne skrbi", treba složiti kako bi se došlo "do razrješenja glavnih pitanja koja muče srpsko društvo u pogledu 3. svibnja, zašto i kako se sve dogodilo."

"Vjerujem da će ovo što smo danas čuli biti jedan važan korak ka tome“, rekao je Božović, ne navodeći više detalja.

Irina Borović, odvjetnica Miljane Kecmanović, majke maloljetnog ubojice, izjavila je nakon suđenja kako je "sigurno da uzrok ovog zločina ne leži u obitelji" dječaka, počinitelja zločina, izvijestio je N1. Uzrok leži u "brojnim faktorima koji se moraju sveukupno sagledavati" jer se radi o dječaku koji je bio "u ranoj adolescentnoj dobi, u vrijeme zločina", dodala je odvjetnica.

"Ulazimo u završnu fazu saslušanja svjedoka nakon čega ćemo vidjeti dalje kako će se materijalni dokazi izvoditi i koliko će ovo još trajati“, rekao je pravni zastupnik obitelji ubijenih.

Dječak K. K. na ročište je doveden iz psihijatrijske ustanove u koju je smješten poslije ubojstva devetero svojih vršnjaka i zaštitara škole. Sljedeće ročište zakazano je za 1. studenog. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.