Armin Halitović

Gradonačelnik Bosanske Krupe nakon napada: Šokiralo nas je ovo, radi se o 'nenormalnim okolnostima'

Gradonačelnik Bosanske Krupe nakon napada: Šokiralo nas je ovo, radi se o 'nenormalnim okolnostima'
25.10.2024.
u 07:30
Halitović kaže kako će biti "turbulentno" narednih dana, ali da "ovakve situacije u Bosanskoj Krupi nije bilo i nadam se da više nikada neće biti".
Pogledaj originalni članak

Gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović nakon napada maloljetnika (15) na policijsku stanicu u tom gradu kada je jednog policajca ubio i jednog ranijo, poslao je poruku u naglašavajući kako je ovo "incidentna situacija" za grad.

"Šta god da kažemo za ovo što se dogodilo u Bosanskoj Krupi je i malo i puno. Mi smo jedan toleratan i miran grad, i ovo što se dogodilo sve nas je zaista šokiralo. Jednostavno ne možemo vjerovati da se to dogodilo u Bosanskoj Krupi, jer ovo je grad u kojem nema nekih većih problema", istaknuo je Halitović, piše Klix.ba.

Rekao je i kako se nada da će nadležni uraditi svoj dio posla i provesti sve moguće istrage o ovom događaju.

"Pozivam i građane da ostanu mirni i da ne podliježu bilo kakvim pričama, kojih će sigurno biti. Pozivam ih da prate portale umjereno i da sve komentare koji se daju na ovakvu strašnu stvar, koji znaju biti zlonamjerni, uzimaju s rezervom", poručio je Halitović. Dodao je i kako se radi o "nenormalnim okolnostima", te se obratio i obiteljima žrtava.

"Izražavam sućut obiteljima stradalih i drugom policajcu želim brz oporavak", naveo je gradonačelnik Bosanske Krupe.

Na pitanje o tome što očekuje u narednim danima, Halitović kaže kako će biti "turbulentno", ali i podsjeća da "ovakve situacije u Bosanskoj Krupi nije bilo i nadam se da više nikada neće biti."

Podsjetimo, maloljetnik (15) je sinoć u policijskoj stanici ubio jednog policajca i teško ranio drugog. Ubijen je Ognjen Ognjen Maran iz Bosanskog Novog, dok je ranjeni policajac Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe. Ubojica je uhićen.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.