na području Brtonigle

Hrvat i Srbin odnijeli cijelu kuhinju iz restorana jer im nije isplaćena plaća

Foto: Shutterstock
Hrvat i Srbin odnijeli cijelu kuhinju iz restorana jer im nije isplaćena plaća
29.09.2024.
u 15:15
Dvojac je na ovaj način 55-godišnjem slovenskom državljaninu pričinio štetu veću od 100 tisuća eura.
Pogledaj originalni članak

Dvojac iz Hrvatske i Srbije otuđio je cijeli kuhinjski inventar iz ugostiteljskog objekta na području Brtonigle. Uzeli su rashladne vitrine, perilicu, peć za pizzu, roštilj, ledomat, pult za serviranje, razne kuhinjske aparate, kao i stolice, stolove i klupe, objavila je izvijestila je istarska policija. Također, otuđili su i sef, padobran i druge predmete, javlja N1.

Dvojac je na ovaj način 55-godišnjem slovenskom državljaninu pričinio štetu veću od 100 tisuća eura.

Riječ je o 67-godišnjem Zagrepčaninu i 39-godišnjim državljaninu Srbije kojima je umaška policija utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo krađe. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 67-godišnjak je u subotu priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a protiv državljanina Srbije podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku.

Prema neslužbenim informacijama radi se o bivšim djelatnicima tog ugostiteljskog objekta kojima vlasnik nije isplatio plaću, pa su ga pokrali.

Sličan slučaj se dogodio prije 12 dana kada je umaška policija utvrdila da je 55-godišnji slovenski državljanin počinio kazneno djelo neisplate plaće i povrede prava iz socijalnog osiguranja, a oba ova slučaja su povezana.

Sumnjiči ga se nije isplatio plaće ni podmirio doprinose iz mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, čime je oštetio tri djelatnice od 21, 22 i 34 godine za više tisuća eura. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.