OGLASILI SE IZ MINISTARSTVA

Osuđen pa otkupio kaznu: Hoće li se Moamer Kasumović naći u crnogorskom registru pedofila

Foto: Armin Durgut/Pixsell
Moamer Kasumović
Foto: Armin Durgut/Pixsell
Moamer Kasumović
Foto: Armin Durgut/Pixsell
Moamer Kasumović
Foto: Damir Špehar/Pixsell
Moamer Kasumović
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Moamer Kasumović
29.09.2024.
u 14:23
Kasumović je 2021. godine prijavljen zbog kaznenog djela bludničenje nad maloljetnikom. On je nakon srugostupanjske presude, donesene 2023. godine na Općinskom sudu u Sarajevu, dobio kaznu od godinu dana zatvora.
Pogledaj originalni članak

Bh. glumac Moamer Kasumović, koji je 2023. godine osuđen zbog bludnih radnji nad maloljetnikom, naći će se u registru pedofila Crne Gore, potvrdilo je tu informaciju Ministarstvo pravde ove zemlje, a prenosi klix. Prema odgovoru iz ovog ministarstva koji je stigao na adresu  crnogorska Pobjeda, pojasnili da je uredbom o načinu vođenja kaznene evidencije propisano da se u nju uključe i osobe osuđene za kaznena djela od stranih sudova i to crnogorski državljani, strani državljani i osobe bez državljanstva koje su rođene na teritoriju Crne Gore i strani državljani i lica bez državljanstva koji su stalno nastanjeni u Crnoj Gori, za koje su podaci dostavljeni Ministarstvu pravde.

Upit je poslan zbog činjenice kako je Kasumović rođen u Crnoj Gori (grad Bijelo Polje), te kako trenutno živi i radi u ovoj zemlji. Podsjetimo, Kasumović je 2021. godine prijavljen zbog kaznenog djela bludničenje nad maloljetnikom. On je nakon srugostupanjske presude, donesene 2023. godine na Općinskom sudu u Sarajevu, dobio kaznu od godinu dana zatvora.  Prema zakonu u našoj zemlji, kazna do godinu dana se može otkupiti, bez obzira na kazneno djelo. Tako je Kasumović uplatio iznos od 36.500 KM (100 KM po danu kazne) i sebi kupio slobodu.

U tom razdoblju se ovaj glumac iz Sarajeva vratio u rodno Bijelo Polje. Bez obzira na presudu, koja do prije nekoliko tjedana nije bila poznata javnosti, bio je aktivan u kazalištu, te je ostvario i nekoliko uloga u serijama. Od otkrivanja ovog događaja, Kasumović je ostao bez angažmana u kazalištu u Bijelom Polju, kao i bez nekoliko planiranih glumačkih uloga. Nije se oglašavao o cijeloj situaciji. Vrijedi još istaći da je još nekoliko osoba izašlo u javnost te optužilo glumca za seksualno zlostavljanje.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.