Slučaj ubojstva boksača

Nije pričao da ima namjeru ubiti

07.06.2016.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Dako Pikula nikada nije pričao da ima namjeru ubiti trebinjskog kick-boksača i zaštitara noćnog kluba Marka Đerića (25) niti mu učinio bilo kakvo zlo. To su jučer svjedoci obrane tvrdili u banjolučkom Okružnom sudu, gdje je Trebinjac Pikula (29), inače šef Ureda načelnika Trebinja Slav­ka Vučure­vi­ća i sin okružnog suca Miroslava Pikule (zbog čega je sudski proces i prebačen u Banju Luku, nap.a.), optužen da je naručio podmuklo ubojstvo Đerića, dok je izvršitelj bio Miljan Ratković te pomagač Ra­do­van An­drić (19).

Među Pikulinim svjedocima bio je i njegov kum Srđan Đurković koji je kazao kako se s njim druži već 17 godina i da za to vrijeme nikada nisu imali međusobne sukobe, a niti s nekim drugim.

- Koliko ga znam, on je dobar čovjek koji je spreman uvijek drugome pomoći. Nikad nije bio agresivan - rekao je Đurković kojemu su se sa sličnom pričom pridružila i druga dva svjedoka obrane, Miroslav Mrkajić i Jovan Andrić, rođak optuženog Radovana. Podsjetimo, prema optužnici, nesretni Đe­ri­ć je us­mrćen 24. svibnja pro­šle go­di­ne u “sa­če­ku­ši” is­pred njegove zgra­de u tre­binjskom na­selju Po­li­ce.

- Ubojs­tvo je počinjeno iz be­zob­zir­ne osve­te, a ubio ga je Ratković hicima iz automatske puške - navodi se u optužnici te ističe kako je Pikula nagovorio Ratkovića da usmrti Đerića jer se ranije sukobio s ovim kick-boksačem ispred noćnog kluba “Merlot” u Trebinju 12. travnja prošle godine. Naime, Đerić je tada Pikulu tijekom sukoba udario šakom u glavu pred gostima te odgurnuo njegovu suprugu i nije im dao ući u lokal pod utjecajem alkohola. - Zbog toga je Pikula odlučio osvetiti se. Ratković je pristao usmrtiti Đerića jer mu se i on želio osvetiti zbog ranijeg sukoba koji su imali. An­drić je optužen da je posli­je ubojs­tva sa­kri­o pu­šku ko­ja ni­je pronađe­na - stoji u optužnici. Inače, još tijekom istrage spominjalo se da je počinitelj, inače medicinski tehničar, kobne noći uspavao pacijente kako bi sebi priskrbio “savršeni” alibi i krenuo u ubilačku akciju. Istragom se utvrdilo da je počinitelj sačekao Đerića i sleđa mu ispalio sedam hitaca, od kojih ga je samo jedan pogodio, i to u srce. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.