užas u Bosanskoj Krupi

Novi detalji napada na policijsku stanicu: Podignuta pripravnost policije, poznati identiteti ubijenog i ranjenog policajca

Foto: klix.ba
Novi detalji napada na policijsku stanicu: Podignuta pripravnost policije, poznati identiteti ubijenog i ranjenog policajca
25.10.2024.
u 06:37
Ministar Isak potvrdio je da je Federalni MUP podigao pripravnost na teritoriju Federacije BiH, te kako ima informaciju iz MUP-a RS da je i u tom entitetu podignuta pripravnost
Pogledaj originalni članak

Maloljetnik (15) sinoć je napao policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi, gdje je ubio jednog policajca, a drugog teško ranio. Poznati su njihovi identiteti. Ubijeni policajac je Ognjen Maran iz Bosanskog Novog, dok je ranjeni policajac Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe.

Napadač je ušao u policijsku stanicu i hladnim oružjem prvo napao Marana, koji je odmah preminuo usljed ozljeda. Zatim je napao Hasanovića, koji je zadobio ozljede i odmah je prevezen u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubljankić", gdje je stabiliziran.

Na ulicama Bosanske Krupe je sinoć bio veliki broj policije, na terenu su bili pripadnici Specijalističke jedinice, uniformirane policije, kao i inspektori MUP-a USŽ. Napadač je odmah uhićen, piše Klix. 

Policija  nije mogla govoriti o motivima, a prema neslužbenim informacijama, napadač je prije ovog čina slao čudne poruke poznanicima, opraštajući se od njih. Oni koji su ga poznavali navode da je bio sklon i religijskom ekstremizmu.

Ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak potvrdio je da je Federalni MUP podigao pripravnost na teritoriju Federacije BiH, piše Slobodna Bosna. Ministar Isak ističe i kako ima informaciju od kolega iz MUP-a RS, da je i u tom bh entitetu podignuta pripravnost policijskih jedinica.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.