lažne dojave o bombama

Policija pronašla maloljetnike koji su upućivali dojave o bombama u Tuzli

Foto: Ilustracija
Policija pronašla maloljetnike koji su upućivali dojave o bombama u Tuzli
28.10.2024.
u 19:50
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici pronašli su pet maloljetnih osoba koje se sumnjiče da su tijekom listopada upućivali lažne dojave o postavljenim bombama u školama u Tuzli. Jedan od njih je iz Sarajeva. 

Naime, službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije su intenzivnim operativnim radom na rasvjetljavanju i identifikaciji počinitelja koji su upućivali lažne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama/bombama tijekom listopada na području Tuzle, došli do konačnih rezultata. To je postignuto kroz ostvarenu koordiniranu suradnju s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Federalnom upravom policije i MUP-om Županije Sarajevo, a postupajući pod nadzorom Županijskog tužiteljstva u Tuzli. Zadokumentirali su ukupno 20 kaznenih djela te identificirali njihove počinitelje, piše Klix.ba.

“Naime, u suradnji s Federalnom upravom policije i MUP-om Županije Sarajevo identificiran je maloljetnik iz Sarajeva koji se sumnjiči da je putem e-maila upućivao lažne dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama/bombama u srednjim školama u Tuzli. Protiv ovog maloljetnika, 28. listopada 2024. godine podneseno je izvješće Tužiteljstvu Tuzlanske županije zbog postojanja osnova sumnje da je počinio šest kaznenih djela izazivanje opće opasnosti iz člana 323. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine”, kazali su iz Uprave policije MUP-a TŽ.

Nadalje, identificirane su još četiri maloljetne osobe koje su putem telefona lažno dojavljivale navodno postavljene eksplozivne naprave/bombe u srednjim školama u Tuzli, a koje se sumnjiče za počinjenje kaznenog djela Zlouporaba znaka za pomoć i opasnost iz člana 372. Kaznenog zakona Federacije BiH.

“Radi se o ukupno 13 rasvijetljenih kaznenih djela te će protiv istih nakon kompletiranja predmeta Županijskom tužiteljstvu u Tuzli biti podneseni odgovarajući izvještaj s pripadajućim dokazima”, naveli su iz županijske policije.

Vezano za događaj od 22. listopada - lažna dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi/bombi u Policijsku stanicu i školu u Kalesiji, u suradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom, identificiran je kao počinitelj A.A. (22), koji je lišen slobode i uz izvješće predan Tužiteljstvu Tuzlanske županije na daljnje postupanje zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.
 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.