užas

Tužiteljstvo objavilo jezive detalje ubojstva policajca u Bosanskoj Krupi

Tužiteljstvo objavilo jezive detalje ubojstva policajca u Bosanskoj Krupi
25.10.2024.
u 14:09
Utvrđeno je da je napadač maloljetna osoba s područja Bosanske Krupe, rođena 2009. godine.
Pogledaj originalni članak

Nepoznata osoba koja je imala odjevni predmet preko pola lica sinoć je oko 20:40 ušla u Policijsku postaju Bosanska Krupa, a zatim u dežurnu sobu u kojoj su se u tom trenutku nalazila dva policijska službenika, te ih bez ikakvog povoda napala hladnim oružjem – nožem. Jednom policijskom službeniku zadala je ozljede grudnog koša od kojih je kasnije preminuo, a drugome ozljede trbuha i glave. Ovo je priopćilo Županijsko tužiteljstvo Unsko-sanske županije, odakle navode da su u tom trenutku u prostorije ušli drugi policajci koji su savladali napadača i uhitili ga, prenose Nezavisne.

Utvrđeno je da je napadač maloljetna osoba s područja Bosanske Krupe, rođena 2009. godine. O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije koji je odmah izašao na teren i pod čijim nadzorom su pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije vršili očevid do 00:30, navode iz Tužiteljstva Unsko-sanske županije.

Dodaju da je sinoć pretražena obiteljska kuća maloljetnog napadača, te da su tom prilikom oduzeti predmeti koji se mogu koristiti kao dokaz u daljnjem kaznenom postupku.

S obzirom na neposredna saznanja na licu mjesta iz kojih proizlazi da je motiv ovog kaznenog djela bio napad na instituciju, odnosno policijsku postaju kao organ u cilju zastrašivanja stanovništva, dežurna tužiteljica Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije ovo je djelo kvalificirala kao terorizam iz članka 201. stavka 3. u vezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona Federacije BiH, ističu iz Tužiteljstva.

Naglasili su da će Županijsko tužiteljstvo Unsko-sanske županije, s obzirom na prirodu ovog djela i svojstva počinitelja, prioritetno postupati u ovom predmetu i da će se sve radnje hitno provoditi, kao i da je već u ovom trenutku uključeno više policijskih agencija u rad.

Također je uključen Centar za socijalnu skrb Bosanska Krupa koji će provoditi socijalnu anamnezu maloljetnika i njegovih obiteljskih prilika. Maloljetni napadač je lišen slobode te će mu biti postavljen branitelj po službenoj dužnosti koji ima certifikat za postupanje u predmetima gdje je osumnjičenik maloljetnik, ističu iz Tužiteljstva Unsko-sanske županije.

Dodaju da će on biti priveden u Tužiteljstvo, gdje će se ispitati u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u kaznenom postupku, nakon čega će tužitelj odlučiti o poduzimanju daljnjih radnji.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.