mup TŽ

U policijskoj akciji na području TŽ uhićeno 13 osoba

U policijskoj akciji na području TŽ uhićeno 13 osoba
18.12.2019.
u 15:50
Pogledaj originalni članak

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije proveli su jednu od najopsežnijih akcija u borbi protiv organiziranog kriminala u kojoj je uhićeno 13 osoba.

Direktor Uprave policije MUP-a TŽ Dževad Korman potvrdio je novinarima na pres-konferenciji da je među uhićenima i Beriz Kabilović te da je ova akcija provedena u okviru višemjesečne istrage pod nadzorom Tužiteljstva Tuzlanske županije. 

-Na više od pedeset lokacija su izvršeni pretresi, ali jedan broj osoba od ovih 13 nije u pritvoru iz razloga što se ne nalaze na području BiH. Oni su u proteklom razdoblju na području Živinica, Tuzle, Kalesije, Banovića počinili kaznena djela organiziranog kriminala koja se tiču kaznenih djela ubojstva, iznude, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljeno držanje naoružanja, pripremanje klaznenih djela, pranje novca - rekao je Korman.

Prilikom pretresa oduzeti su mobilni aparati, telefonske kartice, prijenosni uređaji, laptopi, računala, određena količina opojne droge, novac, bankovne kartice, dokumentacija, dvadeset motornih vozila, kao i niz drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem određenih kaznenih djela.

Svi uhićeni u ovoj akciji uz izvješte će biti predani u nadležnost Tužiteljstva TŽ na daljnje postupanje.

Direktor Uprave policije istaknuo je kako se radi o organiziranoj grupi koja je, kako kaže, vladala Tuzlom.

- Sedam mjeseci mi provodimo aktivnosti kako bismo sve to zadokumentirali – naveo je. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.