PU Zagrebačka

U Zagrebu uhićen mladić nakon potjere, policajac ozlijeđen

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
U Zagrebu uhićen mladić nakon potjere, policajac ozlijeđen
13.10.2024.
u 18:24
Pogledaj originalni članak

U centru Zagreba jučer je došlo do potjere za otuđenim vozilom, pri čemu je ozlijeđen jedan policijski službenik, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka. Incident je započeo u subotu oko 12:15 sati, kada je vozilo koje je dan ranije otuđeno, uočeno na Trgu žrtava fašizma, u smjeru Trga bana Josipa Jelačića.

Policija je pokušala zaustaviti vozilo na početku Ilice, ali vozač je odbio stati i udario u policijski kombi bez oznaka. Nakon sudara, policajac je prišao vozilu s ciljem uhićenja, no vozač je naglo dodao gas i nastavio vožnju.

Na razini Tomićeve ulice, policijski službenik se oslobodio i pao na tlo, dok je osumnjičeni nastavio vožnju. U pokušaju bijega, u Frankopanskoj ulici ugrozio je sigurnost tri pješaka, a potjera je završila u Dalmatinskoj ulici, gdje se zabio u zgradu. Tamo su ga svladali pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije, koristeći sredstva prisile, nakon čega je priveden u policijske prostorije.

Kriminalističko istraživanje i ozljede

Policijska uprava zagrebačka priopćila je da su nad 20-godišnjim osumnjičenikom proveli kriminalističko istraživanje. Tereti ga se za više kaznenih djela, uključujući tešku krađu provaljivanjem, prisilu prema službenim osobama te dovođenje u opasnost života i imovine opasnim radnjama.

Policija je potvrdila da osumnjičeni nije imao primjedbi na postupanje niti je pretrpio ozljede. Međutim, teško ozlijeđeni policijski službenik primio je medicinsku pomoć u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice.

Nakon dovršenog istraživanja, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, zaključila je policija u priopćenju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.