Sarajevo

Uhićena osoba koja je pobjegla s mjesta nesreće

Uhićena osoba koja je pobjegla s mjesta nesreće
01.10.2017.
u 09:11
Pogledaj originalni članak

Sarajevska policija uhitila je vozača automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći u petak navečer u Sarajevu, a u kojoj je vozilo završilo na tramvajskim tračnicama, pri čemu su ozlijeđene dvije osobe.

Bijeg s mjesta nesreće

Iz Operativnoga centra MUP-a Sarajevske županije potvrđeno je za Klix.ba kako je u prometnoj nesreći, koja se u 20 sati i 30 minuta dogodila na području općine Novo Sarajevo, a u kojoj je automobil izletio s ceste i završio na tramvajskim tračnicama kod stajališta Socijalno sudjelovalo još jedno vozilo kojim je vozač pobjegao s mjesta događaja. Do prometne nesreće došlo je nakon što je vozač golfa 4 udario u mercedes koji je potom završio na tračnicama. Policija je pronašla automobil koji je izazvao nesreću i udaljio se s mjesta događaja. Kako je rečeno iz Operativnoga centra MUP-a SŽ-a, osoba koja je upravljala vozilom lišena je slobode, a u tijeku je kriminalistička obrada. U toj prometnoj nesreći ozlijeđene su dvije osobe kojima je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”. Javnost je postala iznimno osjetljiva na takve događaja od slučaja “Sefić”, kada je Sanjin Sefić automobilom usmrtio dvije djevojke i nakon toga pobjegao s mjesta nesreće.

Ne samo da je pobjegao s mjesta nesreće nego i iz Bosne i Hercegovine, a tek nakon nekoliko dana pronađen je u Srbiji.

Apel javnosti

Iako u događaju od petka navečer nije bilo tragičnih posljedica kao u slučaju “Sefić”, javnost zahtijeva oštre kazne za sve one koji prouzroče prometne nesreće i bijegom pokušavaju izbjeći kazne za kaos koji ostavljaju iz sebe. Izgleda kako ni novi, stroži zakoni, koji znatno više kažnjavaju prekršaje u prometu nego što je to bio slučaj prije, nemaju učinka kako su to očekivali stručnjaci. Broj nesreća nije smanjen, a vozači i dalje ugrožavaju sigurnost u prometu u velikom broju.

Podatak kako samo jedna županija u Federaciji ima broj poginulih koji bilježi Švedska na godišnjoj razini, dovoljno govori koliko je nužno napraviti iskorake po tom pitanju i podići stanje sigurnosti na prometnicama na višu razinu. Dok se to ne dogodi, gledat ćemo slike kao što je ova sarajevska s početka teksta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.